Puma Punku datat la 15.000-1700 î.Hr.?

duminică, 12 ianuarie 2014

 Situat la 45 mile vest de Paz de mare în munții Anzi, se afla ruinele misterioase vechi de la Puma Punku. Pietrele megalitice gasite aici sunt printre cele mai mari de pe planeta, măsoara până la 26 de metri lungime și cântăresc mai mult de 100 de tone fiecare si sunt din granit si diorit. 

Templul în sine era de cel puțin 56 de metri înălțime și cu o suprafață de 164 de metri pătrați, în timp ce site-ul per ansamblu și al construcțiilor din jur, și anume piramida de pe ruinele, se extind peste o jumătate de kilometru în lungime. La varful momentului, Puma Punku se crede că a fost neînchipuit de minunat, împodobit cu placi de metal lustruit, viu colorate ornamente din ceramică și țesături, și traficate de cetățeni costumați, preoți îmbrăcați elaborat și elitele împodobite cu bijuterii exotice.


Puma Punku este un grup complex, un templu sau monument mare care este parte din site-ului Tiwanaku, e situat lângă Tiwanaku, Bolivia. 

1. Puma Punku este atât de unic în modul în care a fost construit și ca forma și poziționare, că acesta este site-ul antic cel mai interesant de pe planetă.  Principala diferență între ea și alte structuri din oraș este construcția în forma “T”. Măsoară 150 de metri pe fiecare latură și are o înălțime de 5 metri.

2. Dacă te uiți la pietre cu atenție, puteți vedea ca unele pietre sunt asa de complicate, ca și cum le-au facut cu mașini-unelte sau chiar lasere. Dovezi ale civilizațiilor antice au folosind tehnologia moderna? Sigur.

3. La Puma Punku, veți găsi pietre incredibile cu aceste unghiuri drepte perfecte, netede precum sticla, acest lucru face Puma Punku unic și peste putinele locuri de pe pământ, pentru a găsi acest tip de taieturi in piatră.


4. Pietrele masive au fost cioplite din cariere de la peste 60 de mile departare.

5. Puma Punku este situat la o altitudine de 3500 m, ceea ce înseamnă că este situat deasupra liniei de lemn natural, acest lucru înseamnă că nici copacii nu au crescut în acest loc, ceea ce înseamnă că nu există copaci sa fi fost tăiați în scopul de a utiliza role din lemn, iar întrebarea este cum au transportat pietrele?

6. Tiahuanaco este situat în apropiere de Puma Punku, mai puțin la un sfert de mila de nord-est de Puma Punku. Oamenii de stiinta cred ca Tiahuanaco a fost odată centrul unei civilizații cu mai mult de 40.000 de locuitori. Tiahuanaco este, probabil, cea mai mare civilizație nativ americana de care mulți oameni nu au auzit. 

7. Se spune că în Tiahuanaco sunt toate rasele omenirii reprezentate, cranii chiar alungite, oameni care poartă turbane, persoanele cu nasul larg, persoanele cu nasul subțire, oameni cu buze groase, oameni cu buze subtiri, iar unele dintre statui sunt deosebit de neobișnuite și sunt, spre deosebite de cele găsite în zona din apropiere.


8. Una dintre cele mai importante artefacte arheologice descoperite vreodată în Tiahuanaco sau Puma Punku este renumitul vas ceramic Fuente Magna descoperit lângă Tiahuanaco. Vasul ceramic, are cuneiforme sumeriene și o limba Proto - sumeriană hieroglifica.


       

9.  Pietrele megalitice gasite la Puma Punku sunt printre cele mai mari de pe planetă. Există pietre la Puma Punku care cantaresc peste 100 de tone. Cel mai greu bloc de piatră cântărește 131 de tone și a fost adus de la 10 km depărtare.

10. Oamenii de știință și arheologii sunt uimiți de aceste construcții, taieturi de precizie, și suprafețe netede, un răspuns ne duce la modul în care omul vechi ar fi putut realiza o astfel de precizie în construirea acestui complex si mare templu.

Aici este o fotografie cu zvastica Puma Punku, același simbol este găsit în multe site-uri, cum ar fi ruinele din Rusia, India, Babilon, etc. Astfel, se pare că o exista o conexiune cheie de care intre cei ce au construit multe alte monumente megalitice. Astfel, cred că Puma Punku a fost construit de către arieni vechi, migrati din Atlantida.


Astfel, eu cred ca a fost făcută în timpul Atlantidei, în jurul anului 12.000 î.Hr. și a fost distrus din cauza unor evenimente cataclismice.
Nu cred că " străinii ", le-au, cred că omul din vechime a construi aceste lucruri. Și ce tip de tehnologie au folosit? În Punkuu au găsit mai multe cranii de oameni mari, alungite, inalti.
Ințelegerea acestui complex este limitata din cauza vârstei sale, lipsa unei înregistrări scrise, iar starea actuală deteriorata a structurilor din cauza jafurilor, mineritului cu piatră pentru constructii si balast de cale ferată și de cauza intemperiilor naturale. Inovația tehnologică și frumoasa zidărie i-au atras comparații cu piramidele egiptene, Stonehenge și Insula Paștelui.
Un inginer bolivian Arthur Posansky în lucrarea " Tihuanacu: Cradle of Man american " , bazata pe aliniamente astronomice, a concluzionat că Tiwanaku a fost construit cam pe la 12,000 până la 15,000 BC ( 17.000 BP ), posibil chiar mai devreme și nu a fost o construcție originală.
În asamblarea pereților de Puma Punku , fiecare piatră a fost tăiat fin pentru a se cupla cu pietrele din jur și blocurile se potrivesc impreuna ca un puzzle, formând articulații portante, fără a utiliza de mortar. O tehnica de inginerie comuna implică tăierea de sus a pietrei inferioare la un anumit unghi, iar plasarea altei piatre deasupra ei, care a fost tăiata în același unghi. Precizia cu care aceste unghiuri au fost realizate pentru a crea îmbinări si culoare indică o cunoaștere extrem de sofisticata de taiere in piatră și o înțelegere aprofundată a geometriei descriptive.
Multe dintre articulații sunt atât de precise, încât nici măcar o lamă de ras nu se va potrivi între pietre. O mare parte a zidăriei este caracterizată de blocuri rectilinii tăiate cu precizie de această uniformitate fara a putea fi schimbate între ele pentru a menține în același timp o suprafață plană și chiar articulații. Blocurile au fost tăiate atât de precis încât să sugereze posibilitatea de prefabricare și masa de producție, tehnologii de departe în avans celor de la Tiwanaku si incase ce le succed sute de ani mai târziu.
Daca se ia in calcul data stabilita de unii cercetatori atribuita ca fiind 24000 i.Hr. stabilita dupa pozitia imaginilor din partea de sus a portii de intrare, acest sit este considerat a fi cel mai vechii din lume.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu