Este călătoria în timp o posibilitate?

duminică, 12 ianuarie 2014

Este călătoria în timp o posibilitate? Dacă cineva poate călători mai repede decât viteza luminii, atunci teoretic, cineva ar putea călători în timp și călătoria în timp va deveni o posibilitate certă.

La data de 26 septembrie 1905 la Berna, Elveția, Albert Einstein a publicat teoria relativității. Conform lui spațiul și timpul sunt una, deci călătoria în timp devine o posibilitate.

În teoria veche a lui Newton, spatiul a fost un container rigid și timpul a fost absolut, în timp ce în teoria lui Einstein, acest lucru a suferit o revolutie. Spațiu acum a devenit un mediu flexibil și timpul ar putea fi acum modificat. Înainte de Einstein, nimeni nu a înțeles că acest lucru se întâmplă numai atunci când vei ajunge foarte, foarte aproape de viteza luminii. Există o modalitate în legile fizicii să se călătorească pe distanțe lungi și încă să fie în viață, și că de fapt este legata de teoria relativității restrânse și ideea că, dacă puteți călători foarte aproape de viteza luminii, timpul va încetini. Și în acest sens, dacă ai putea călători foarte aproape de viteza luminii, doar o zi sau două ar trece de fapt patru ani.

Ceea ce am găsit interesant este că, in istoria noastră, acolo se spune că sunt mult mai multe povești despre calatoria in timp unele dintre ele datând de sute sau mii de ani.

În popularul serial de televiziune Ancient Aliens, Erick von Danicken afirmă că există dovezi de călătorie în timp găsit în Biblie, și aici este citat: 

" În Biblie, profetul Ieremia stătea împreună cu câțiva dintre prietenii lui, și acolo era un băiat tânăr. Numele lui era Abimelec și Ieremia i-a zis lui Abimelec, " Ieși din Ierusalim, este un deal și să culegi cateva unele smochine pentru noi. " Băiatul a ieșit și a luat smochine proaspete. Dintr-o dată, Abimelec aude un zgomot și vânt în aer, și a devenit inconștient. După un timp, se trezește din nou, și a văzut că era aproape seara. Deci, atunci când aleargă înapoi acasa și orașul era plin de soldați ciudati. Și el spune, " Ce se întâmplă aici? Unde este Ieremia și toți ceilalți? " Și un om bătrân i-a spus, " Asta a fost acum 62 de ani. "Aceasta este o poveste despre călătoriea în timp scrisa în Biblie. - Von Daniken. Deci, este aceasta o posibilă poveste de timp dovezi de călătorie scris în Biblie ?

După căutarea acestui text în Biblie nu am putut găsi nici o dovadă a ce a scris Erik mai sus, daca veti verifica Sfânta Scriptură, veți vedea că nu există nici un astfel de text, care să ilustreze ceea ce pretinde von Daniken să fie adevărat. Deși în unele transcrieri în latină și greacă, o poveste similară poate fi, probabil interpretata. Poate că cu această ocazie Erick a fost confuz.

De asemenea, în India în textul antic indian de Mahabharata, scris în secolul VIII î.Hr., regele Raivata este descris ca călătoreste în ceruri pentru a se întâlni cu zeul creator Brahma, doar revenine pe Pământ dupa sute de ani în viitor. Unii cercetători cred că această poveste hindusa poate fi una dintre cele mai vechi înregistrări de călătorie în timp cu succes din trecutul antic. Deci, nu e de fapt povestea unui rege numit Raivata, iar el este luat în spațiu pentru a vedea zeii, când se va întoarce pe Pământ unde constată că au trecut mulți ani și, în fapt, au fost sute de de ani, el călătorea în timp? Unii atribuie că acesta este genul de lucruri care se va întâmpla la călătorile spațiale și în călătoria în timp.

Urashima Taro

200px-Kuniyoshi_Station_38
In Japonia, legenda lui Urashima Taro descrie povestea si plecarea in vizita a unui pescar la zeul protector al mării Ryujin într-un palat subacvatic pentru ceea ce părea doar trei zile. Când se întoarce în satul său de pescari, el constată că a fost plecat 300 de ani. Tot ce știa el era de mult disparut, familia, prietenii și felul lui de viață, totul sa schimbat în ceea ce parea a fi pentru el doar câteva zile.

Într-o zi un pescar pe nume Urashima Taro este la pescuit atunci când observă un grup de copii torturand o broască țestoasă mică. Taro o salvează și o lasă să se întoarcă in mare. A doua zi, o broască țestoasă uriașă se apropie de el și îi spune că broasca testoasa mica pe care a salvat-o este fiica împăratului a mării, Ryujin, care vrea să-l văda să-i mulțumesca.

Broasca testoasa dă magic din branhii si Taro este dus la fundul mării, la Palatul lui Dumnezeu Dragonul. Acolo, el il întâlnește pe împărat și broasca testoasa mica, care a fost acum o prințesă frumoasă, Otohime.

Taro rămâne acolo cu ei pentru câteva zile, dar în curând vrea să se întoarcă în satul său pentru a-si vedea mama lui îmbătrânita, așa că cere permisiunea lui Otohime de a pleca. Prințesa spune că este rău să-l vadă ca pleaca, dar el dorește foarte tare asa ca ii daruieste o cutie misterioasă numită tamatebako care îl va proteja de rău, dar pe care ea îi spune niciodată sa nu o deschida. Taro apucă cutia, sare de pe partea din spate a acelei broaste testoase care l-a adus acolo, și în curând este la țărmul mării.

El întreabă dacă cineva știe un om numit Urashima Taro. Ei au răspuns că au auzit de cineva cu acest nume care a dispărut pe mare cu mult timp în urmă. El descoperă că au trecut 300 de ani de la ziua în care a plecat pe fundul mării. Lovit de durere, el absent deschide caseta daruita de printesa, din care iese un nor de fum alb. El este apoi brusc în vârstă, barba e lungă și albă, și e îndoit de spate. De pe mare vine o vocea tristă, dulce de printesa: " Ți-am spus să nu deschizi cutia. În ea a fost bătrânețea ta ... "

De referință : Rosenberg , Donna ( 1997). Folclor, mituri, și legende: o perspectivă a lumii. McGraw - Hill, Ghidul Manga al relativității .

Pot fi aceste povești interpretate ca " călătorii în timp "? De la Universitatea din Connecticut un fizician Ronald Mallett a demonstrat modelul lui pe scară largă a unei mașini a timpului. Folosind un dispozitiv numit un inel laser care produce un fascicul de lumină circulara, profesorul speră să dovedească faptul că lumina rasucita curbeaza de fapt spațiul, formând o buclă în timp. " Aceste lasere, chiar dacă nu le puteți vedea, sunt de fapt folosite la crearea unui model care circulă de lumină. Si ca modelul de circulație a luminii este de fapt răsucirea spațiului gol de aici. " - Mallett

" Răsucirea spațiului va duce în cele din urmă la o modificare a timpului, în teoria lui Einstein, cele două sunt conectate.pentru că, dacă credeți ca timpul este o linie dreaptă nu e adevarat el, dacă am răsuci spațiul, ce se va întâmpla în cele din urmă este că acest spațiu va răsuci timpul într-o buclă. Deci, descoperirea muncii mele a fost de a folosi lumina pentru a manipula timpul și că ar trebui să permită posibilitatea de a merge înapoi în timp, folosind lumina . " - Mallett

Prof. Mallett crede că ar putea fi capabil de a crea o mașină a timpului in mai putin de zece ani, el crede ca energia fasciculelor de lumină va produce un camp gravitational suficient de puternic pentru a trage un neutron de filare prin timp. " Să spunem că voi muta un spin în sus, și voi crea un spin in jos la zero. Deci, imaginați-vă voi trimite un flux de neutroni, cu rotire in sus, de spin în sus, apoi în jos un spin, apoi iarasi un spin în sus. Cum se numeste asta? Asta e cod binar. Deci, prin utilizarea spinul de neutroni, pot trimite un cod binar, care ar putea fi tradus într-un mesaj. " - Mallett


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu