Misterele care înconjoară Insula Pastelui

miercuri, 6 noiembrie 2013
Statuile cunoscute sub numele de Moai (sau fața vie a strămoșilor noștri ), aflate pe Insula Paștelui sunt cu siguranta unul din misterele istoriei. Insula Pastelui este unul dintre cele mai izolate insule de pe Pamant, este situat la 2300 mile de la coasta de Chile si 2500 mile de Tahiti. Chiar și cea mai apropiată insulă este la aproximativ 1400 km. Insula Paștelui este încă nelocuită. În 1722 Insula Paștelui a fost descoperita de către un căpitan olandez și prin urmare, au început speculațiile. Olandezul a găsit sute de statui gigantice care au mai mult de 30 de metri înălțime și cântăresc mai multe tone. Locuitorii primitivi de pe insula nu se asemanau cu figurile statuilor, astfel s-au avansat speculațiile cu privire la modul și cine a construit aceste statui. Recentele săpături au dezvăluit faptul că locuitorii insulei Paștelui au avut un limbaj unic și au știut cum să scrie. Dacă avem în vedere apropierea de Insula Pastelui, atunci americanii nu cunosteau arta de a scrie la fel de devreme, nici polinezienii. 

                                                             Scriere rongorongo.
 Cercetările recente arată că statuile au fost construite lângă o mină de piatră și apoi au fost transportate in centrul insulei aproape de marginea vulcanului. Vulcanul reprezenta pentru ei o cale care duce în lumea de dedesubt. Aproximativ 1.000 de Moai prezente pe Insula Pastelui pot fi împărțite în două grupuri - în timp ce unele statui au urechi mari, mai sunt si altii care au urechi mici. Statuile cu urechi lungi au fost cele care aparțineau clasei conducătoare. De asemenea, unii cercetători cred că statuile au fost ridicate pentru a comemora domnia unui anumit conducător, in timp ce alții simt că construirea statuilor a fost un obicei de comemorare a conducatorilor morti.
De asemenea unele statui sunt ingropate la baza sub 6 m sedimente semn ca aceste sedimente s-au depus in mii de ani. Nici figura acestor statui nu se aseamana locuitorilor actruali ai insulei, anume rapanui, ele avand alte trasaturi, cu un nas lug si ascutit, buze subtiri si urechi alungite.  
O altă controversă a apărut cu plasarea acestor statui, fiind foarte grele și fragile, cum ar putea localnicii sa le mute de la părțile exterioare ale insulei in centru ? Potrivit unui text recent descifrat statuile au mers singure! Dupa ani de cercetare cercetatorii au stabilit ca s-a folosit lemnul pentru a fi transportate, de altfel in timp s-a utilizat excesiv lemnul si acest lucru a dus la declinul acestei societati. Probabil miscarile de rotatie au dus la mentiunea ca au mers singure. 
Declinul acestei societati, violența răspândindu-se intre oameni, lipsa copacilor, a hranei a dus la aparitia canibalismului pe insula, locuitorii ei devenint canibali . Unii savanți cred ca declinul a survenit si datorita unui tsunami sau eruptii vulcanice.
Texte ezoterice sustin ca distrugerea continentului Mu a început brusc şi s-a datorat unei cantităţi imense de gaze care s-au acumulat în caverne uriaşe, aflate pe fundul oceanului. Au avut loc mai multe cutremure şi erupţii vulcanice, atât de puternice, încât au fisurat scoarţa terestră. Continentul s-a scufundat, fiind înghiţit de ape, din el a mai rămas doar Australia şi insulele Hawaii, Tonga si Insula Paştelui.
Aflat într-o vizită în India, în 1868, colonelului englez James Churchward i s-a permis accesul la anumite documente antice religioase secrete, o "bibliotecă" de tăbliţe de piatră scrise în limba Naacal, care dezvăluiau existenţa a unui vast continent în mijlocul Oceanului Pacific. El a scris o lucrare partial stiintifica, partial metafizica, in care demonstreaza ca leaganul primilor oameni a fost un continent localizat candva in Pacific care a disparut in urma unui urias cataclism. Interesat de istorie si antropologie, colonelul Churchward, care a servit in armata Indiilor britanice timp de 30 de ani, s-a aflat in Tibet in 1883, cand a luat parte la mai multe expeditii in Mongolia si Siberia.
In India, el a cunoscut un Maharishi (Mare preot) care l-a apreciat pentru interesul sau fata de istoria veche. De la el, englezul a invatat o limba moarta, naga-maya, cvasinecunoscuta. El a reusit apoi sa descifreze niste texte vechi indiene, scrise pe niste tablite de teracota, la care nimeni nu mai avusese acces de cateva generatii. Considerata limba originara a omenirii, naga-maya este limba naacali-lor (sau Fratii sacri), care - dupa cum reiese din texte - alcatuiau fraternitatea preotilor trimisi din Patria-mama (Mu) in colonii ca sa faca cunoscute textele sacre, sa predea religia si stiintele. Plecat in cautarea misterioasei civilizatii pierdute, pentru Churchward a devenit clar ca-i daduse de urma: tablitele erau chiar relicvele ei. Este vorba de prima civilizatie disparuta, necunoscuta in Occident si nici chiar in India. Churchward a descoperit ca tablitele contineau o descriere detaliata a creatiei Pamantului si a omului, precum si a locului unde au trait primii oameni: continentul Mu. Civilizatia Mu a precedat cronologic toate vechile civilizatii - pelasco-daca, greaca, caldeeana, babiloniana, persana, egipteana si hindusa.Din informatiile tablitelor de teracota, Churchward a calculat ca acest continent a disparut in urma cu 22.000 de ani. El se intindea din nordul Insulelor Hawaii pana la Insulele Fiji si Pastelui.
Poporul sau popoarele care traiau pe continent au colonizat apoi intreg Pamantul. Mu a disparut sub valuri in cursul unor mari cataclisme geologice care au zdruncinat planeta acum 22.000 de ani. Sudul Indiei, Insulele Ceylon, Sumatra, Madagascar, Tasmania, Australia si, bineinteles, enigmatica Insula a Pastelui pot fi considerate "resturile" lui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu