Analiza ADN mitocondrial confirma migratia atlantilor

joi, 7 noiembrie 2013
Analiza ADN-ului la amerindieni a început în anii 1980 si s-a intensificat în anii 1990, mai multe echipe de cercetători în genetică de la universități importante din Statele Unite au efectuat numeroase studii. Deși rezultatele din primele studii au arătat coborârea așteptata prin Siberia din Asia a unor triburi de indieni in America, lucrurile au luat o turnură neașteptată în 1997. La acel moment, sa constatat că un procent mic de americani nativi moderni au un tip neobișnuit de ADN, este cunoscut pentru ca exista doar în câteva locuri din Europa și Orientul Mijlociu. Investigațiile ulterioare au indicat faptul că ADN-ul european nu a fost rezultatul din amestecarea genetica după Columb. În plus, același ADN a fost găsit în osul uniui scheletdintr-un cimitir vechi american si confirmă faptul că persoanele cu acest ADN-ul unic au ajuns în America, în cele mai vechi timpuri .Cu toate acestea, în iulie 2001, această genă a fost, de asemenea, găsita într-un trib mic, în deșertul Gobi din nord.
 Cum era de asteptat, cercetarea ADN-ul vechi a devenit un subiect foarte controversat, cu multe echipe concurente. In cele mai multe cercetari cu privire la ADN-ul amerindienilor au fost folosinte mitocondriile. Fiecare celula din corpul nostru conține sute de mii din aceste organite mici, ca mingile de fotbal. Procesele metabolice ale mitocondriilor utilizeaza glucoză ( zahăr ), ca formă utilizabilă de energie pentru toate functiile corpului nostru. Se crede că mitocondriile sunt considerate a fi o forma din evolutia bacteriilor, care au fost adaptate intr-o relatie de simbioza cu forme de viață multicelulare. De aceea, mitocondriile au ADN-ul lor unic, care este mai simplu și mai ușor de a analizat decat alt ADN uman găsit în nucleu .ADN-ul mitocondrial ( de obicei abreviat ca mtDNA ) este trecut la pui numai prin ou. Prin urmare, aceasta este o combinație de gene masculine și feminine. Gena este un haploid - ceea ce înseamnă că are o singură doză de cromozomi. ADN-ul mitocondrial haploid - linie feminină prezintă doar o persoană. Gene diploide sunt combinate in două seturi de cromozomi, oul întreg are cromozomi sperma de sex feminin și masculin. ADN-ul mitocondrial ( mtDNA ) este clasificat în diferite tipuri și grupuri, numite haplotipuri și haplogrupuri si exista variatii in codul genetic al mitocondriilor, care se încadrează în grupuri . Aceste grupuri pot urmări linia de departe înapoi în timp. 
Există 39 diferite mtADN la diverse grupuri care se potrivesc la toate ființele umane, și există variații ale acestor tipuri. Deși analiza ADN mitocondrial nu este mai ușora decât alte forme de testare genetica, are un avantaj suplimentar ca nu sufera mutație de-a lungul timpului, adica este mai stabil in timp. Cu toate acestea, ADN mitocondrial are o rată relativ constantă de mutatie, care permite o estimare destul de exactă a emigratiilor exacte a unor anumite grupuri de oameni de la grupul său părinte. Astfel, doi factori importanți se pot fi determinate prin analiza ADN mitocondrial. În primul rând, o persoană care locuiește ( sau ADN-ul mitocondrial e ramasita unei persoane decedate) pot fi analizate pentru a determina grupul rasial din care e individul. În al doilea rând, timpul aproximativ in care strămoșii individuali au emigrat din principalul grup rasial poate fi determinată .ADN-ul mitocondrial ar putea fi în măsură să ofere o familie de ramură rasială, care datează de la începuturile omenirii . Gândirea actuală pentru analiza ADN mitocondrial este căcoborârea pana la partea de sex feminin ce poate fi eventual urmărita într-o genetica anume prima femeie " Eva ". Cele 39 de tipuri de ADN mitocondrial Eva probabila derivă din acest lucru. Dacă această idee este pe deplin confirmată de ancheta rămâne de văzut. Cu toate acestea, testele ADN mitocondrial au confirmat tradiția orală ce a trecut de-a lungul mai multor generații din diferite triburi.  
De exemplu la nativii Hawaiian și Polinezian se credea de mult timp că strămoșii lor au călătorit frecvent înainte și înapoi, avand strămoși comuni. Testele genetice au arătat că aceste două grupuri au fost legate și au confirmat legendele migratoare ale acestor popoare.Migrația confirma pe ruta Siberia - primul studiu la triburile de amerindienii a aratat patru haplogrupuri mtADN diferite denumite A , B , C și D. Acest lucru înseamnă că americanii nativi derivă patru linii diferite. Aceste haplogrupuri au fost, de asemenea, găsite la populațiile indigene din America Centrală și de Sud.  
Trei dintre acestea haplogrupos A , C și D se găsesc în principal în Asia siberiana, iar haplogroupul B apare doar la grupuri indigene din Asia de Sud, China , Japonia, Melanezia și Polinezia  se confirma astfel o migratie spre Pacificul de Sud și Japonia. 
Pe baza mutatiei in ADN-ul mitocondrial, cei mai multi cercetatori cred că grupurile A , C , D au venit în America din Siberia peste stramtoarea Bering in jurul anului 35.000 î.Hr. Grupa B, spun ei, probabil a venit în America din Pacificul de Sud sau din Japonia. Se crede că această migrare a grupului B a început după sosirea grupelor A , C , D. Cu toate acestea, majoritatea grupului B a ajuns la aproximativ 11.000 î.Hr. Acest lucru lasă deschisă posibilitatea de multiple migrații din grupa B din diferite locuri. Rețineți că geneticienii au propus ca fiecare dintre aceste patru haplogrupuri au venit în patru migrații separate, dar exista si susținători ce spun că toate grupurile au migrat împreună. 
În 1997, o cincime a fost identificat haplogroupul mitocondrial in randul americanilor nativi. Acest grup, numit " X ", este prezent în trei la suta din nativi americani vii, haplogroup X nu era atunci în Asia, a fost numai în Europa și Orientul Mijlociu, unde de la 2 la 4 apare. In aceste zone, haplogroupul X a fost găsit în principal în regiunile din Spania, Bulgaria, Finlanda, Italia și Israel.  
 În iulie 2001 o cercetare publicata in American Journal of Human Genetics spune că unele persoane cu tip " X " au fost identificate într-un trib situat in extremitatea sudica a Siberiei. Aceste persoane, numite altasians, altaice si se referă la ele ca geneticieni rusi au gasit întotdeauna în deșertul Gobi. Arheologii și geneticienii sunt încrezători că prezența " X " în América nu e rezultatul dintre căsătoriile mixte istorice, este de origine veche. Mai mult, de tip " X " a fost gasit in vestigiile antice din Țara Bascilor. Printre triburile native americane, haplogroupul X se gaseste in cantitati mici in Yakima, Sioux și Navajo. Acesta a fost descoperit mai mult în Ojibway, Oneota, și triburile Nuu - Chah - nulth. Haplogroupul X a fost de asemenea găsit în vestigii antice din Illinois, lângă Ohio și alte zone de lângă Marile Lacuri. Până în prezent, acesta a fost gasit in triburile din America Centrală și de Sud, inclusiv Maya. Haplogroupul X pare să fi intrat în America de Nord, în număr limitat, probabil prin anul 34.000 î.Hr.  
Aproximativ in 12.000 A.C. la 10.000 A.C. a apărut într-un număr mult mai mare.Este important să rețineți că nu toate triburile native americane au fost clasificate în funcție de analiza a ADN-ului mitocondrial și vestigiile antice relativ puține au fost testate.Cercetarea ADN confirmă cele mai noi descoperiri în arheologie care spun ca America a fost locuita  mai devreme de diferite grupuri rasiale. Mai multe valuri diferite de migrații, probabil, au avut loc. Valul inițial pare să fi avut loc în jurul anului 35.000 î.Hr. sau mult mai devreme, deoarece unele date radiocarbon recente au venit din California si sud-vest în 50.000 î.Hr. 
Analiza ADN-ul mitocondrial este încă în fază incipientă si nu toate triburile native americane au fost cercetate ca si puține vestigii antice. Dar tabloul pictat de recentele descoperiri de ADN mitocondrial din Arizona și Plains, zona Marilor Lacuri ) ar putea indica o dispersie inițială mare. 
Tipul X din America pare să fie legat de Iroquois stabilit in Ontario. Acest trib desigur, a fost potrivit lui Cayce restul de supravietuitori ai Atlantidei la distrugerea finală în anul 10.000 î.Hr.
Lecturile lui Cayce citează un număr de migrații mari și mici de atlantilor in diferite parti ale lumii. Aceste migrații au avut loc de mai multe ori, dar mai ales în cursul anului 10.000 BC. Unul dintre aceste locuri a fost Gobi în capătul de sud a Asiei siberiane. Presupunând că haplotip X e originar din Atlantisul lui Cayce, unele dintre haplotipuri X ar trebui să fie găsit în regiunea Gobi - dar foarte puțin din acest grup ar trebui să fie găsit în altă parte în Siberia si aceasta este ceea ce a fost găsit.

Haplogroupul B isi poate avea originea în Mu
Haplogroupul B e găsit doar în grupuri indigene din Asia de Sud, China, Japonia, Melanezia și Polinezia, poat reprezenta oamenii din Mu de care vorbeste Cayce. Arheologii chinezi și japonezi iau în serios ideea existentei continentului Mu. Cei mai mulți oameni din Mu, care au scăpat de distrugere in 50.000 BC au fugit în China, India și Japonia. Ceva timp mai târziu, descendenții acestor popoare ar fi călătorit în Statele Unite. Deși Cayce a spus că unii oameni de Mu a venit în America în jurul anului 50.000 î.Hr., nu a indicat data și perioada de timp când cele mai multi dintre ei au venit. Știu doar că a fost după 50.000 î.Hr. și 28.000 înainte de A.C. 
Haplogrupuri A , C , D - vine din Siberia? 
Lecturile lui Cayce indica faptul ca oamenii au intrat în America, atât pe la est cat și pe la vest prin 28.000 BC. Acești imigranți au venit din Atlantida, China  și  "peste Pacific ", iar 28.000 A.C. coincide cu datele ce provin din haplogrupuri A , B , C și D în America. In lecturile lui Cayce sunt referiri la Strâmtoarea Bering dar Cayce nu mentioneaza că au existat migrații prin ea. De fapt nimeni nu s-a gândit vreodată să întrebe despre acest lucru, așa că este încă o problemă deschisă în istoria Cayce. Cu toate acestea, haplogrupurile A, C, D au originea în Siberia, Cayce a spus că rasa umană " galben " sau mongolă originea în deșertul Gobi și treptat s-a răspândit în întreaga Asia. Prin urmare, în conformitate cu Cayce haplogrupurile A, C, D au probabil originea în deșertul Gobi și migrația citata de către Cayce ca venind de " peste Pacific ".Ar putea fi atlant haplogroupul X?
Cayce a indicat că migrația în creștere din Atlantida a avut loc chiar înainte de 10.000 î.Hr. iar ci mai multi dintre acesti supravietuitori ai Atlantidei eau din zonele de coastă din nord-estul Statelor Unite si Canada, devenind Iroquois. Cayce, de asemenea, a declarat că Iroquois nu sunt toati atlanți., ei au migrat în America s-au unit cu cei deja prezenți în acel moment în America si au devenit lideri ai triburilor.  
Povestea lui Cayce spune clar ca atlantii au avut conflicte serioase între ei si se reflectăla o luptă între grupuri Belial ( rău ) și Legea lui unu, iar cest lucru este confirmat de istoria antică a Iroquois, " care vorbește despre lupte constante rezultate din deplasarea de triburi întregi pentru a asigura supraviețuirea lor. Poate confirmarea cea mai izbitoare a istorisirii lui Cayce despre America antica este prezența de haplogroup X aici. Ceea ce se știe este că a apărut haplogroupul X prima dată în Statele Unite în urmă cu probabil 34,000 ani, dar intrarea principală a fost în 10.000 î.Hr. Aceste date coincid cu intervalul de timp de migratiidin Atlantida, migrații de care spune si Cayce și apariția a X la anumite triburi. Grupul X pare să fi apărut în vechia Iberia și printre basci în jurul aceluiasi timp și în deșertul Gobi .Aceste date coincid cu povestea lui Cayce din ultimele două distrugeri ale Atlantidei și migrarea in aceste locuri.Cuvântul Gobi apare de 99 in lecturile lui Cayce, el numeste Gobi " Land of the Sun "( 2067-4 , . 2.091-1 ). În martie 1935 Cayce a vorbit despre un oraș îngropat sub nisipurile din Gobi ( 873-1 ), iar în 1936 acest oras a fost numit " Orașul de aur ". De asemenea, el a declarat că orașul va fi probabil descoperit în viitor. ( 877-12 , 1554-3 , 2402-2 ).  Unul dintre semnele distinctive ale civilizației din Gobi a fost punerea în aplicare a unei structuri sociale aparent foarte asemănătoare cu constructori movilei din  Mississippi ( 2067-4 , 1505-1 ), conducători au trăit în belsug. Într- o lectură 1940, Cayce referire la clădirile suprapuse și templele din deșertul Gobi ( 2067-4 ). Un grup din Gobi a fost identificat de haplotipuri ADN-ul lui care transportă" X " în 2001 iar scest grup ar putea fi legat de tipul genetic atlantic și basc.

http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_genetica15.htm

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu