Boxe din piatra descoperite langa piramidele din Egipt

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Ansamblul subteran numit Serapeum aflat langa piramidele din Egipt a fost deschis publicului in decembrie 2012 si este format dintr+o retea subterana de tuneluri si camere cu numeroase nise si arcade.  În acele nişe, arheologii au descoperit cel puţin 22 de cutii din piatră, precum nişte monoliţi, cântărind între 60 şi 70 de tone fiecare, în greutate fiind inclus şi capacul masiv de aproximativ 30 de tone.
Unul dintre aspectele remarcabile în legatură cu aceste cutii, care sunt goale în interior, este că suprafaţa lor este executată cu o precizie excepţională, toleranţa la planeitate fiind de doar câteva zecimi de milimetru; de asemenea, unghiurile acestor enigmatice paralelipipede sunt realizate la o perpendicularitate perfectă (exact 90 de grade). Mai mult decât atât, interiorul acestor gigantice „cutii” din piatră goale este atât de bine şlefuit, încât suprafaţa acestora este precum oglinda.
Existenta acestor constructii extraordinare, cum ar fi Serapeum sau piramidele de pe platoul Gizeh demonstrează că populaţia acelor vremuri nu ar fi putut realiza niciodată, tehnologic vorbind  ansamblurile arhitectonice de o asa complexitate si precizie. 
http://www.youtube.com/watch?v=8j9uHyDSH0s

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu