Sfinxul a fost construit cu 10500 i.c.

joi, 17 octombrie 2013


Taina tainelor: Marele Sfinx
Acesta este numele pe care Cayce i-l dă, numindu-l de asemenea:
Misterul vîrstelor, Păzitorul, Sentinela sau chiar foarte scurt Misterul - ceea ce ne duce la presupunerea că încă nu l-am pătruns în întregime.
Într-o lectură despre faraonul Araaraart (acest nume imposibil pe care Cayce l-a silabisit de mai multe ori pentru secretara sa), el situează construcţia Marelui Sfinx de la Gizeh în timpul domniei sale:
Araaraart, al doilea dintre regii Nordului, după ce a luat puterea la 16 ani, a domnit timp de 98 ani asupra acestei ţări [...]. Şi sub domnia sa au fost puse temeliile acestei construcţii emblematice pe care o numim Sfinxul. (Lectura 341-9).
Întreruptă de războiul civil, construcţia a fost reluată de către Ra-Ta după întoarcerea din exil:
Cînd Marele Preot s-a întors în Egipt, a trecut la reconstrucţie. Şi aceasta cu vreo 10. 500 de ani înainte de venirea lui Iisus în tară. În vremea aceea a fost deci o primă încercare de restaurare şi completare a ceea ce se începuse la Sfinx cum este numit astăzi. (Lectura 5748-5).
După acest text, Cayce estimează deci că Marele Sfinx este anterior Marii Piramide. El dă detalii destul de incitante pentru arheologi, întredeschide o uşă spre misterele Sfinxului:
Entitatea Arsrha lucra ca sculptor în piatră şi în pietre dure şi preţioase, pentru regele Araaraart. El preda şi geometria căci era matematician, puţin astrolog şi ghicitor. El a lucrat la primele monumente care au fost restaurate şi construite în acest loc, fiind constructorul a ceea ce este Misterul Misterelor, numit astăzi Sfinx.
ŞI CUM A PROCEDAT PENTRU A-L CONSTRUI?
Entitatea a întocmit planurile geometrice şi a pus temeliile clădirilor legate de Sfinx. În bolţile de la baza Sfinxului se vor găsi documentele privind aceste construcţii. Se vede că acest Sfinx a fost construit în modul următor. s-a săpat pămîntul în cîmpiile de deasupra locului unde se înălţa Templul lui Isis în timpul Potopului - întîmplat cu cîteva secole mai înainte (cînd acest popor coborîse din ţara Nordului ca să devină stăpîn în ţara Egiptului, în epoca primei dinastii) [...].
Baza Sfinxului stă pe canale de drenaj; iar în colţul care se află în faţa Gizehului, se pot găsi textele care vor explica cum a fost făcută această construcţie, împreună cu istoria primului rege invadator. (Lectura 195-14).
Marele Sfinx ar fi un portret, cel al lui Asriario, consilierul regelui:
Figura sa îl reprezintă pe acest consilier. Acest lucru - şi altele vor putea fi descoperite la baza labei stîngi din faţă. (Lectura 953-24).
Dar nu este tot. Cayce spune că Sfinxul păzeşte o comoară care nu a fost încă descoperită: arhivele atlante depuse într-o misterioasă sală a Arhivelor (în engleză: "Hall of Records"), a cărei intrare o păzeşte:
Entitatea Ax-Ten-Tna a fost primul conservator al acestor arhive (atlante), el le-a pus spre păstrare în săli care n-au fost găsite încă. Ele sînt la jumătatea drumului dintre Sfinx şi Piramida Arhivelor - aceasta nefiind încă dezgropată nici ea. (Lectura 1486-1).
Entitatea ar trebui să facă săpături în trei locuri unde au fost păstrate aceste arhive: unul, pe solul atlant care s-a scufundat şi va ieşi din nou la suprafaţă în curînd. Altul, în Egipt, într-o ascunzătoare plină cu documente care merge de la Sfinx la sala Arhivelor. Alta, în Yucatan, într-un Templu. (Lectura 2012-1).
ŞI-UNDE SÎNT DOCUMENTELE DESPRE VIAŢA MEA EGIPTEANA, PE CARE AŞ PUTEA SĂ LE STUDIEZ?
În Mormîntul Arhivelor - căci mormîntul acestei entităţi făcea parte atunci din Sala Arhivelor care n-a fost încă descoperită. Ea se află între această intrare sau de-a lungul ei - care merge de la Sfinx la templu sau la Piramidă- o piramidă specială, bineînţeles (şi nu cea mare!). (Lectura 2329-3).
ŞI CÎND SE VOR REDESCOPERI ACESTE ARHIVE?
În acelaşi timp ca şi clădirea unde sînt păstrate arhivele [... j. O cameră sau mai degrabă un culoar pleacă de la laba dreaptă a Sfinxului pînă la această intrare a Sălii Arhivelor, sau Mormîntul  Arhivelor. Dar nu se poate intra acolo fără înţelegerea acestor mistere. Căci cei care au fost lăsaţi ca păzitori nu vor permite trecerea înainte de împlinirea perioadei de regenerare [...) a oamenilor într-o nouă rasă (Lectura 5748-6).
...Cine sînt aceşti misterioşi păzitori ai pragului? Cayce n-o spune. În ce scop a fost construit Marele Sfinx din Gizeh?
La ridicarea Marii Piramide şi a ceea ce numim astăzi Misterul Misterelor (Sfinxul), obiectivul era să se construiască un memorial [...] Odată cu întoarcerea Marelui Preot, ceva mai tîrziu, construcţia care fusese stopată a fost reluată de Isis, regină, şi de către una din fiicele lui Ra, cu ideea de a reprezenta, spre instruirea poporului, legăturile Omului cu lumea forţelor animale [...]
Putem vedea aceasta în diversele reprezentări ale diverşilor sfincşi, aşa cum sînt numiţi, din alte locuri ale ţării. Se văd combinaţiile de leu şi om, diversele forme de aripi etc., în diferitele lor stadii de dezvoltare aceste construcţii erau reprezentarea unui stadiu de evoluţie a Omului, în timpul cînd se proiectase în materie, apoi a dezvoltării pe etape care i-a condus progresiv la Omul de astăzi. (Lectura 5748-6).

Oare de unde provine aceasta reprezentare numita sfinx? Poate din alt univers?
" Cum au aparut aceste fiinte cunoscute ca Maiestrii ai Jocului? Dar aceest univers? Tot ce inseamna viata, asa cum stii, nu isi are originea in acest univers. Acest univers a fost o creatie din energia Sursei. Ceea ce este posibil sa cunosti sub denumirea de "inima" acestui univers provine de la fiinte cum sunt Maestrii Jocului, care au venit dintr-un alt univers ce a ajuns la stadiul desavarsit. Toate energiile creatoare ale acestui univers au venit de altundeva. Din alte universuri ajunse la stadiul de desavarsire. Maestrii Jocului, impreuna cu rasa ce a fost responsabila pentru donarea ADN-ului sau Maestrilor Jocului, cunoscuta sub numele de felinoide. O rasa felina/umana ce exista intr-un alt univers, care a venit aici sa ne ajute la dezvoltarea primului experiment de creare a omenirii. Insasi infrastructura ADN a acestor fiinte a constituit fundatia rasei noastre, iar acest ADN, impreuna cu cel al multor rase, exista si in cadrul codului vostru genetic."

Cineva l-a întrebat pe Cayce dacă aceste faimoase arhive atlante, ascunse într-o sală zidită, se aflau în Camera regelui, adică în Marea Piramidă:
Sala zidită care conţine arhivele este într-un alt loc- nu în această piramidă. (Lectura 378-16).
ŞI CE CONŢINE ACEASTĂ SALĂ ZIDITĂ? CE ARHIVE, EXACT?
Arhivele Atlantidei, de la începutul timpurilor cînd Spiritul s-a întrupat şi a început să coboare pe acest pămînt; dezvoltarea popoarelor în cursul sejurului lor pe acest continent, primele distrugeri, schimbările care au survenit [...]. De asemenea, istoria tuturor naţiunilor Pămîntului. [...] Istoria distrugerii finale a Atlantidei şi construcţia Piramidei Iniţierii - toate acestea, împreună cu toate numele persoanelor, locurilor, cu datele şi explicaţiile de rigoare. Ca şi profeţiile privind data, perioada cînd vor fi din nou deschise aceste arhive care povestesc catastrofa Atlantidei... Căci, odată cu schimbarea timpurilor, templul trebuie să se înalţe iarăşi...
Iată amplasarea lui:
În momentul cînd soarele se ridică deasupra apelor, linia de umbră - sau de lumină - cade între labele Sfinxului care a fost pus acolo ca o sentinelă, ca un păzitor al pragului; şi nu se va putea intra în camerele racordate la el începînd de la laba sa dreaptă, decît atunci cînd se va fi împlinit timpul şi cînd se vor fi produs mari schimbări în experienţa Omului pe Pămînt. (Lectura 378-16).
Arheologi, la treabă!

Universul lui Edgar Cayce
Conexiunea Lira-Pamanat de Brad Johnson 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu