Care e data constructiei marii piramide? De la 10.490 la 10. 390 i.c.?

marți, 15 octombrie 2013


CARE A FOST DATA CONSTRUIRII MARII PIRAMIDE?
Construcţia sa a durat o sută de ani. Ea a fost începută şi terminată sub domnia lui Araaraart, cu Hermes şi Ra (adică Ra-Ta care a fost numit astfel la sfîrşitul vieţii sale).
DAR DATA „ÎNAINTE DE CHRISTOS"?
De la 10.490 la 10. 390 înainte de intrarea Prinţului Păcii în Egipt. (Lectura 5748-6).
Această dată se regăseşte identică în mai multe lecturi date de Cayce; este remarcabil faptul că nu s-a contrazis niciodată asupra acestei date (i s-a întîmplat destul de rar, trebuie să spun, în alte domenii):
Construcţia acestui monument a durat deci o sută de ani, aşa cum numărăm astăzi. Forma sa a fost concepută după lucrările lui Ra-Ta, în legătură cu poziţia diverselor stele în acest loc, care gravitează în jurul sistemului nostru solar şi care se îndreaptă spre ce? Spre constelaţia Balanţei. (Lectura 294-15).
Nimeni nu este sigur că a ştiut să traducă această ultimă lectură, nici hiar comentatorii americani ai lui Cayce. Universul ar fi în expansiune spre un punct situat în direcţia Balanţei? În engleză, această constelaţie se numeşte ca în latină: "Libra“. Şi Cayce adaugă:
Acelaşi nume ca al ţării unde fusese izgonit Marele Preot, adică Libia. (În engleză: "Libya").
Acest cuvînt era folosit în antichitate pentru a desemna ţările sahariene - cu suprafaţa mai întinsă decît Libia de astăzi (poate că de aceea visează Kadhafi la "Libia Mare"?). Gîndul lui Cayce este luminat de faptul că aceste ţări cu graniţe sahariene, actuala Libie, ca şi Egiptul de sus, sînt dintotdeauna în astrologie guvernate de semnul Balanţei! Cît despre Marea Piramidă:
În unele momente exacte se pot trage linii imaginare între intrarea Marii Piramide şi a doua stea a Ursei, numită Polară. În octombrie, se pot vedea schimbările care încep să fie vizibile în poziţia Polarei, în relaţie cu liniile Marii Piramide. Ea se schimbă cîte puţin şi cînd această schimbare va deveni net vizibilă - dată care se poate calcula după Piramidă - atunci va veni începerea schimbării raselor (umane). Va fi un val mai mare de suflete provenind din civilizaţiile atlante, lemuriană etc. [...]. Aceste evenimente sînt indicate de schimbarea de direcţie cînd înaintăm în interiorul Piramidei. (Lectura 5748-6).
Bineînţeles, se regăseşte aici extraordinara tehnologie atlantă:
Atlanţii au ajutat la crearea a ceea ce se numeşte Piramida, pe care sînt înregistrate toate venimentele Pămîntului de la începutul epocilor şi pînă la sosirea noii ordini mondiale. (Lectura 281-43).
Şi iată o figură familiară, atlantul Hept-Supht:
El a devenit mai tîrziu unul din responsabilii construcţiei acestei piramide...care rămîne şi astăzi un mister. (Lectura 378-12).
Atlanţii, conştienţi de dezastrul care avea să se abată asupra continentului lor, voiau, se pare, să-şi salveze arhivele de distrugere şi au hotărît să le pună la adăpost în Egipt, în ansamblul monumental constituit de Sfinx, piramide şi alte clădiri care nu sînt încă dezgropate acum:
Această entitate atlantă făcea parte din Copiii Legii lui Unul care au venit în Egipt în scopul păstrării arhivelor naţionale [...]. Aducînd experienţa profesională dobîndită în Poseidia, el a devenit inginer şef al lucrărilor de săpături şi de terasament. El studia vechile documente şi pregătea construirea monumentului care trebuia să adăpostească arhivele atlante şi casa iniţierii, adică Marea Piramidă. (Lectura 2462-2).
Cayce afirmă că aceasta nu este mormîntul unui personaj ilustru. El spune (lecturile 294-152 şi 5748-6) că Marea Piramidă este un "memorial", adică un monument destinat păstrării anumitor cunoştinţe pentru
instruirea publicului. A publicului din epocă, în mod sigur, dar şi a publicului viitorului - al timpului nostru...:
... Aceasta (Marea Piramidă) a adăpostit toate datele istorice de la începutul timpurilor, aşa cum au fost ele moştenite de Arart, Araaraart şi Ra, pînă în acea perioadă cînd se va vedea o schimbare în poziţia Pămîntului şi întoarcerea Marelui Iniţiat în această ţară şi în altele, pentru împlinirea  rofeţiilor care sînt înscrise acolo. Toate schimbările care s-au întîmplat în gîndirea religioasă a lumii sînt arătate acolo în diversele structuri ale culoarului ascendent care urcă de la bază pînă sus, adică pînă la mormîntul deschis [...]. Aceste schimbări sînt descrise simbolic prin stratificările zidăriei, prin culoarea pietrelor, cît şi prin direcţia în care se răsuceşte culoarul. (Lectura 5748-5).
Perioada actuală este reprezentată de pasajul teşit, cu o groapă care arată o tendinţă descendentă, aşa cum arată diversele calităţi de piatră folosită. [...] Epoca în timpul căreia se pregăteşte o nouă rasă umană, pe cale să apară... (Lectura 5748-6).
În ceea ce priveşte piramidele, scopul construirii lor în epoca întoarcerii Marelui Preot, cu vreo 10.500 de ani înainte de sosirea lui Christos. În această ţară (Egipt), era mai întîi o încercare de a restaura şi dezvolta ceea ce fusese deja început, odată cu ceea ce se numeşte Sfinxul şi ansamblul de clădiri dintre Sfinx şi Nil - încercarea de a conserva arhivele moştenite de Arart şi Araaraart în vremea aceea. Atunci, cu Hermes şi Ra, care au reluat proiectul lui Araaraart, a început construcţia
a ceea ce este acum Gizeh. Această acţiune a fost pusă de acord cu profeţiile care inspiraseră deja construirea Templului Arhivelor şi Templului Frumuseţii. Astfel, s-a construit ceea ce era destinat să fie Sala Iniţiaţilor. (Lectura 5748-5).
Sala Iniţiaţilor, adică Camera regelui, cu mormîntul său gol şi muntele de pietre adăugate deasupra! Cayce declară cu multă precizie: Marea Piramidă era clădirea unde aveau loc iniţierile. (Lectura 2390-7).
Astfel, această nebunie de piatră avea un dublu scop: să fie pentru generaţiile viitoare o carte de Istorie gigantă cu capitole de granit roşu...şi un "loc sfînt", laboratorul secret unde avea loc chimia sufletelor şi
corpurilor care traversau probele iniţierii. Iniţiatul, închis timp de mai multe zile în aceste adîncimi de granit, pradă angoaselor sale, trebuia să dea o serie de bătălii a căror natură nu ne-a parvenit. Dacă eşua, risca
moartea sau infirmitatea pe viaţă. Odată ieşit, era alt om, cu capacităţi normale şi paranormale puternice.
CARE ESTE SEMNIFICAŢIA SARCOFAGULUI GOL?
 l-a întrebat Gertrude Cayce pe soţul adormit:
Că nu va mai exista moarte. Să înţelegeţi bine: semnificaţia morţii va deveni evidentă şi limpede. (Lectura 5748-6).
Căci Piramida a suferit vitregiile generaţiilor posterioare, chiar în epoca faraonilor istorici:
În ceea ce priveşte perioada următoare, între 1950 şi 1958 [...], sînt părţi (ale Piramidei) care au fost deplasate de cei care au profanat multe alte locuri în aceeaşi ţară; mai ales de către acel faraon care nu-i lăsa pe oameni să plece din ţară. (Cf. Faraonul Bibliei şi al lui Moise). (Lectura 5718-5).
ŞI CUM A FOST CONSTRUITĂ MAREA PIRAMIDĂ DE LA GIZEH?
Prin folosirea acelor forţe ale Naturii care permit fierului să plutească. În mod asemănător, se deplasau pietrele prin spaţiul aerian. Aceasta se va descoperi în '58! (Lectura 5748-6).
ŞI CARE ERA SURSA DE ENERGIE FOLOSITĂ LA CONSTRUIREA ACESTOR PIRAMIDE ŞI A ACESTOR TEMPLE?
Forţele ascensionale ale acelor gaze care sînt din ce în ce mai mult folosite în civilizaţia actuală. (Lectura 5750-1).

Universul lui Edgar Cayce de Dorothee Koechlin de Bizemont

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu