Maria sufletul-sora al lui Isus

miercuri, 16 octombrie 2013
Maria, sufletul-soră al lui Christos
Ceea ce se spune despre ea s-ar putea să-i surprindă pe catolicii puţin informaţi, dar mult mai puţin pe cei care sînt obişnuiţi cu evangheliile apocrife şi textele ezoterice. În lecturile cayciene, Maria apare ca o
personalitate de primă importanţă, aşa cum o văd bisericile ortodoxă şi catolică.
Cayce spune că ea făcea parte dintr-un grup de douăsprezece fetiţe alese de esenieni pentru a deveni "canalul" prin care avea să se nască Mîntuitorul făgăduit. Aceste tinere primeau o educaţie aleasă în Templul
esenian din muntele Carmel. Acolo ar fi avut loc evenimentul cunoscut ca Vestirea:
Pe treptele Templului care duceau la altar, în dimineaţa aceea, soarele răsărind lumina această scară pe care urcau fetiţele alese ca să se roage la altar şi să ardă tămîia. Şi în ziua aceea, cînd urcau scăldate de razele de purpură şi aur ale soarelui la răsărit, cînd Maria atingea ultima scară, a tunat şi a fulgerat. A apărut îngerul ţinînd-o pe micuţa Maria de mînă şi a dus-o spre altar. Aşa a fost ea desemnată ca Aleasă. A fost arătată cum deschidea calea celorlalte fetiţe. Căci în ziua aceea, ea era în fruntea Procesiunii.
ACEASTA S-A PETRECUT ÎN TEMPLUL OFICIAL (AL IERUSALIMULUI) SAU ÎN TEMPLUL (ESENIENILOR) DE PE MUNTELE CARMEL?
în Templul esenienilor, bineînţeles. Căci Zaharia fusese asasinat în templul oficial în clipa cînd punea mîinile pe "coarnele" altarului, datorită ideilor sale. Astfel, cei care trebuiau să fie protejaţi se aflau pe muntele Carmel. (Lectura 5749-8).
[...] Zaharia a fost întîi membru a ceea ce am putea numi clerul ortodox oficial. Maria şi verişoara sa Elisabeta erau eseniene. Şi din această cauză Zaharia o ascundea pe soţia sa Elisabeta în munţi. În
clipa cînd s-a anunţat naşterea (lui Ioan-Botezătorul), Zahaoria i-a proclamat convingerile şi a fost asasinat. (Lectura 5749-8).
Templul de pe muntele Carmel era centrul religios al Frăţiei eseniene:
Entitatea era pe Pămîntul făgădui în vremea aceea cînd, în acele grupuri cărora le aparţinea, se pregătea venirea Fiului Omului, al prinţului Păcii [...]. Acolo, entitatea era în strînsă legătură cu preoţii care lucrau în Carmel, şcoala întemeiată odinioară de Ilie, Elisei şi Samuel.
Acolo erau învăţate misterele Omului, legătura sa cu forţele interioare şi exterioare. Entitatea era unul din înţelepţii care alegeau tinerii ce aveau să fie educaţi special pentru a deveni canale prin care să vină binecuvîntarea în lume. Astfel, entitatea era în contact cu învăţăturile acestor grupuri din Persia, India, Egipt şi cel al evreilor activi din Olimpia şi din Insulele Mării... (Lectura 2520-1).
Iată acum lecturi despre naşterea lui Iisus:
CE VÎRSTĂ AVEA IOSIF CÎND S-A CĂSĂTORIT?
Treizeci şi şase de ani.
SI MARIA?
Şaisprezece.
ŞI UNDE S-A CELEBRAT CĂSĂTORIA LOR?
În Templul de pe muntele Carmel. (Lectura 5749-8).
IISUS ERA FIUL "NATURAL" DE SÎNGE AL LUI IOSIF?
Cum vi s-a spus deja, cînd (într-o viaţă anterioară) aţi pus întrebarea aceasta la Atena, a fost o concepţie datorată Spiritului Sfînt. Atunci aţi înţeles că asemenea lucruri se pot întîmpla celor care se deschid total voinţei Tatălui Divin, cînd voinţa lor este total unită cu El.
DAR CUM SE POATE CERE RESTULUI OMENIRII SĂ ATINGĂ PERFECŢIUNEA LUI IISUS, CÎND OAMENII SE NASC ÎNTR-UN MOD MAI PUŢIN DIVIN?
Ah, va veni ziua cînd copiii oamenilor vor înţelege în fine, scopul procreării pe Pămînt! [...] Căci Cel care este Calea cere ca toţi să-l urmeze pe acest drum. Şi dacă două suflete se unesc nu în ideea de a-şi mulţumi poftele terestre, pornirile lor carnale, ci de a fi canalul sufletelor care vor veni, atunci se vor putea naşte cei care vor accelera evoluţia Omenirii. Căci noi toţi trebuie să fim conduşi mai sus [...] Întocmai ca El!
VREŢI SĂ SPUNEŢI CA VOM EVOLUA PÎNĂ ACOLO ÎNCÎT FEMEILE ÎŞI VOR ADUCE COPIII PE LUME CA MARIA?
Sufletele vor evolua astfel încît vor fi capabile într-o zi de a aduce pe lume alte suflete exact cum a făcut-o Maria. Şi asta se va putea întîmpla cînd sufletele bărbaţilor şi femeilor vor deveni treptat conştiente că acest templu al lui Dumnezeu viu care este corpul lor, acest canal poate fi folosit pentru aceste comunicări cu Dumnezeu, Tatăl sufletelor omeneşti. (Lectura 1158-5).
EXPLICAŢI CONCEPŢIA NEPRIHĂNITĂ.
Dat fiind că trupul este rezultatul activităţii fiinţei mentale (adică a corpului spiritual şi a corpului mental) propulsîndu-se ea însăşi în materie şi că Spiritul (cum a spus El) nu este nici masculin, nici feminin, ci ambele deodată - carnea şi spiritul nu fac decît UNA. Cînd Omul a atins stadiul de separare completă de Forţele Creatoare, în spiritul său, atunci carnea, aşa cum o cunoaştem astăzi, a devenit o realitate concretă  e plan material. "Concepţia neprihănită" este deci posibilă cînd
fizicul şi mentalul vibrează total la unison cu spiritul: acesta poate reacţiona rapid asupra  mecanismelor cărnii. (Lectura 5748-9).
BISERICA ROMANO-CATOLICĂ CARE NE ÎNVAŢĂ CĂ MARIA ERA FĂRĂ PĂCAT ORIGINAL DIN MOMENTUL ZĂMISLIRII SALE ÎN PÎNTECELE ANEI NE SPUNE ADEVĂRUL?
Oricum este adevărat. Şi mai mult: la tot ce a fost deja arătat, la tot ce am spus deja, trebuie să adăugăm, înţelegeţi dumneavoastră, că Maria era sufletul soră al Învăţătorului atunci cînd El şi-a făcut intrarea pe Pămînt la începutul începutului.
ANA ERA PREGĂTITĂ SĂ JOACE ACEST ROL DE MAMĂ A MARIEI?
Numai în general. Vedeţi, ea spunea că acel copil nu avea tată şi nimeni n-o credea!
ATUNCI NICI IISUS, NICI MARIA N-AU AVUT TATĂ OMENESC?
Nici Maria, nici Iisus n-au avut tată omenesc. Ei au fost un singur suflet de cînd Pămîntul este Pămînt. (Lectura 5748-8).
În altă parte, o lectură spune: Amilius şi EU, Adam şi Eva. (Lectura 364-6) ceea ce înseamnă că Maria era deja încarnată în Atlantida. Interlocutorul lui Cayce, Thomas Sugrue, confundă "concepţia neprihănită" cu "naşterea virginală". În mintea sa "concepţia imaculată" înseamnă fără intervenţie "murdară" (e sensul cuvîntului maculat) a unui bărbat!... Definiţia Bisericii catolice este diferită: " concepţia imaculată"
înseamnă că Maria a fost încă de la concepţia sa eliberată de "păcatul original", adică de tendinţa omenească de a apuca pe căi greşite. De altfel, dacă Mariei i se atribuie „concepţia imaculată " de către Biserica
Catolică, aceasta nu înseamnă că ea ar fi fost concepută " prin acţiunea Sfîntului Duh": catolicii cred că Maria a fost chiar fiica lui Ioachim, după legea fizică obişnuită. Cayce aduce un element nou, afirmînd că ar
fi fost şi ea zămislită fără ajutorul unui bărbat. De unde răspunsul de mai sus: "Oricum este adevărat" (correct in any case), indiferent care ar fi sensul dat întrebării.
DE CE IOSIF A FOST TULBURAT CÎND MARIA A RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ, PE CÎND ÎNCĂ ERA VIRGINĂ?
Datorită mediului în care trăia şi pentru că el era mai în vîrstă decît tînăra care-i fusese dată ca logodnică. Adică, cum am zice astăzi, de ceea ce vorbeau oamenii! Totuşi, cînd a fost asigurat că era un lucru divin, nu numai prin ceea ce i se spusese în frăţie (eseniană), dar şi prin viziunile pe care le avusese, atunci a înţeles [...]. Atunci a survenit cererea în căsătorie - iar Maria avea şaisprezece - şaptesprezece ani cînd a rămas însărcinată. (Lectura 5749-8).
CE VÎRSTĂ AVEA MARIA CÎND A FOST ALEASĂ PENTRU A FI EDUCATĂ PE MUNTELE CARMEL?
Patru ani. Şi între doisprezece şi treisprezece ani cînd a fost desemnată Aleasă de către înger pe treptele Templului. (Lectura 5749-8). 

Universul lui Edgar Cayce

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu