Data nasterii lui Isus

marți, 15 octombrie 2013

In 7 i.e.n pe 13 decembrie (24-25 dupa unele versiuni) s-a nascut ISUS, Joshua, Jessze, Essze, Issza, Isza, Christos, Chistos mesagerul Luminii, manifestarea Universului Fiului.
Obs: unii astonomi nu exclud nici varianta anului 3. I.e.n.
E.n. 1. Decembrie 24/25.decembrie s-a nascut in Betlehemul din Nazareth, Joshua ben Yosef, (Domnul Isus), Invatator-Maestru al Ultimilor Timpuri, Avatar, care impreuna cu perechea lui de Maestru Maria din Magdala a adus Omenirii idealul invataturii Iubirii fara conditii. 
(Kryon:1:6)

Naşterea lui Iisus este povestită în lecturile lui Cayce ca în tradiţia provensală: cu o iesle pe care au găsit-o pentru că nu era loc la han; cu Steaua, cu păstorii, cu corul Îngerilor care cîntau: "Gloria in excelsis"...
fără a-i uita pe regii Magi şi suita lor.
Singura diferenţă faţă de tradiţia provensală este personajul hangiului: în versiunea tradiţională, el este nesuferit şi-i afuriseşte pe viitorii părinţi, zicînd că nu are loc.
În versiunea cayciană, dacă hangiul refuză s-o primească pe Maria, este mai mult pentru a o apăra (lectura 1196-2). El a fost vestit şi avertizat de esenieni în privinţa evenimentului care se pregăteşte şi nu vrea ca
Maria să nască sub ochii curioşi ai clienţilor sau spionilor şi o trimite pe fiica sa Sara la iesle ca s-o ajute pe tînăra lehuză (lectura 1152). Nu voi reproduce aici lecturile privitoare la Crăciun: le-aţi crede ieşite dintr-o
veche poveste provensală!
Cît despre data reală a naşterii lui Iisus, foarte discutată, iată ce spune Cayce, ca răspuns la întrebarea:
SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL LA O DATĂ APROAPE EXACTĂ?
Da, aproape, căci multe schimbări au intervenit în modul de calculare a timpului, adică în diversele calendare. Este aproape exact 24/25 decembrie, aşa cum socotiţi voi timpul astăzi. (Lectura 5749-8).
CÎND ŞI UNDE S-A NĂSCUT IISUS ÎN PALESTlNA?
La Betleem, în Iudeea, în acea grotă care nu este însemnată acum, dar numită "staul"(căci în merica se reprezintă ieslea ca o colibă!).
ŞI CÎND S-A NĂSCUT?
În a nouăsprezecea zi din ceea ce am numi astăzi luna martie. 
ŞI ÎN CE AN?
Asta depinde de calendarul folosit; după calendarul iulian, anul 4. După calendarul mozaic sau braic, anul 1899. (Lectura 587-6).
ÎNTR-UNA DIN LECTURI, NI SE SPUNE CĂ ANIVERSAREA NAŞTERII LUI IISUS  CORESPUNDE CU 19 MARTIE, DUPĂ CALENDARUL NOSTRU ACTUAL. ÎN ALTA, NI SE SPUNE CĂ SĂRBĂTORIM CRĂCIUNUL CORECT, ADICĂ PE 24 SAU 25 DECEMBRIE CUM CALCULĂM NOI ASTĂZI. ATUNCI, AR TREBUI SĂ ŞTIM!... DE CE ACESTE CONTRADICŢII?
Cele două date sînt Juste, depinde de calendarul folosit pentru calcul. De cîte ori au fost făcute şi refăcute aceste calcule? [...] Trebuie să luăm în consideraţie aceste calendare diferite, urmînd cronologia evenimentelor. (Lectura 2067-7).

www.esoterism.ro
Universul lui Edgar Cayce de Dorothee Koechlin de Bizemont

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu