Calul troian

marți, 15 octombrie 2013
Dupa Homer, troianul Paris s-a iubit si a fugit cu Elena, soţia regelui din Sparta, a izbucnit războiul. Bătăliile durau deja de 10 ani, iar grecii construiseră un cal gigantic din lemn, gol pe dinăuntru, în care putea să se ascundă o mică armată. După ce aceştia şi-au convins duşmanii că e vorba despre o ofertă de pace, troienii au acceptat-o şi au luat calul în oraşul lor fortificat, in acea noapte, grecii au ieşit din cal şi au atacat Troia.

Războiul Troiei a avut loc cu adevărat!
Aproape 300 de lecturi vorbesc de încarnările din Grecia antică. Trei dintre ele îl privesc pe însuşi Cayce, care ar fi avut o încarnare în timpul războiului Troiei. Încarnare eşuată de data aceasta, foarte departe de succesele strălucite ale lui Uhjltd şi Ra-Ta:
Uhjltd [...] nu fusese el altădată Marele Preot? Şi totuşi, a eşuat în reîncarnarea următoare, şi încă într-una... (Lectura 294-142). 
Într-adevăr n-a murit senin, ci în amărăciune. Căci soţia sa: ... a fost asasinată datorită trădării. [...] De unde la el, tendinţa de a nu avea încredere în prieteni [...]. Şi îl găsim din nou pe acest bărbat, cu o răzbunare, o dorinţă de a
distruge, revenit ca soldat. (Lectura 288-6)
Un inginer american de treizeci şi cinci de ani, constructor, i-a cerut o consultaţie lui Cayce. Acesta i-a spus că într-o încarnare anterioară:
Se afla în forţele armate greceşti, cînd a avut loc războiul Troiei. Sub numele de Caphalon, concepuse şi construise calul introdus apoi în tabăra duşmană, ceea ce permisese luarea oraşului. Era atunci de o foarte mare frumuseţe fizică, foarte respectat în calitate de urmaş al unei familii ilustre şi foarte înzestrate de zei. Totuşi a murit în incendiul care a urmat asediului oraşului. (Lectura 470-1).
Ceea ce este conform istoriei, pentru că săpăturile de la Tell-Hissarlik din Asia Mică au dovedit că Troia lui Homer fusese arsă.



Universul lui Edgar Cayce de Dorothee Koechlin de Bizemont

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu