O sculptură sumeriana de 5000 ani se dovedește a fi o hartă de stele

marți, 2 decembrie 2014




























Tablita Sumeriana cu 5000 mii de ani în urmă se dovedește a fi o hartă antică, cu 3300 AC. Circulara comprimata din piatră turnata de 140 mm diametru, de culoare ocru palid, este o "planisferă" sumeriană recuperata in 650 î.Hr. din biblioteca subteran a regelui Assurbanipal din Ninive, Irak în secolul al 19-lea Inițial a fost considerata a fi o tabletă asiriana, dar o analiză pe calculator a asociat-o cu cerul din Mesopotamia în 3300 î.Hr. și se dovedește a fi mult mai veche ca origine sumeriană.  
Tableta este un "Astrolabe", cel mai vechi instrument astronomic cunoscut. Aceasta este o hartă, discul este segmentat în formă de stea cu unitățile marcate de măsură a unghiului înscris pe jantă. Din păcate, porțiuni substanțiale ale planisferei acestei tablete lipsesc (aproximativ 40%), leziuni datând de la jefuirea de Ninive. Partea din spate a tabletei nu este înregistrata. Este încă studiata de către oamenii de știință moderni, planisfera oferă dovezi extraordinare a existentei astronomiei sumeriene ... și a astronomiei sofisticate. CONTEXT: Tableta este un cerc împărțit de linii radiale în opt sectoare egale. Liniile radiante de la Centrul de opt sectoare stelare definit la 45 de grade fiecare. Stele Cifre sunt în șase din aceste sectoare.  
"Numele lui Dumnezeu" este folosite pentru a indica Orion și Calea Lactee, precum și numele stele / constelații cunoscute de sumerieni. Cele opt sectoare includ constelațiile reprezentate pe langa scris, împreună cu numele și simbolurile stelei însoțitoare. Secțiunile intacte de text cuneiform arată stele individuale și numele de constelații și de puncte și diagrame, cum ar fi săgeți, triunghiuri, linii care se intersectează și o elipsă, desene schematice cuprinzând șase stele și constelații.  
Constelațiile reprezentate în fiecare sector sunt desenate ca puncte reprezentând stele, conectate prin linii. Cifrele Constelatiilor pot fi identificate în cele șase sectoare în stare bună.  
Stelele și constelațiile prezentate sunt identificate ca: (1) Pesti, (2) nu este identificat, (3) Sirius (Săgeată), (4) Pegasus și Andromeda (Campo și Plough), (5) nu este identificat, (6) Pleiadele, (7) Gemeni, (8) Hydra, Corvus si Fecioara. Astfel, pe harta cercului stelele impart cerul de noapte în opt sectoare și ilustrează constelațiile cele mai importante și direcția lor de deplasare.
În 2008, doi autori, Alan Bond și Mark Hempsell au publicat o carte despre tableta numita "O sumeriană observare a evenimentului de impact Köfels." E vorba despre impactul cu un asteroid vechi, Impactul KFELS ", care a lovit Austria undeva în jurul valorii de 3100 î.Hr..  

http://portal11acuario.blogspot.com.es/2013/11/una-tabla-sumerjo-estrella-de-hace-5000.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu