7 artefacte egiptene inexplicabile

marți, 2 decembrie 2014
Egiptologii au făcut, desigur, o treabă minunată din a afla durata de viață a dinastiei egiptene din încă din 3100 î.Hr.. Cu toate acestea, există anumite artefacte, unele prezentate aici care nu se încadrează în tiparul lor foarte bine.
Explicați următoarele:
1. Colosii lui Memnon

Stânga este o singură piesă solidă de cuarțit, iar greutatea sa estimata este de 720 de tone. Cariera de piatra care s-a taiat este aproape de Cairo la 400000 km.
2. Obeliscul neterminat, din granit roz

Ar fi cântărit 1.200 de tone dacă ar fi încheiat. Deci, cum a fost el taiat? Sclavii?  
3. Megaliti de la Serapeum

Una dintre cele mai mult de 20 de cutii de piatră, aflate subteran în Serapeum Saqqara. Capacul și cutia sunt realizate dintr-o singură bucată de piatră, și au o greutate de aproximativ 100 de tone. În plus, piatra a fost adusa de la Aswan ea cantarind aproximativ 500 de km.
4. Osirion de la Abydos

Scopul pentru care a fost construit in subteran, la fel ca multe dintre structurile pre-dinastice nu se cunoaste. Marile blocuri verticale de granit de la Aswan sunt aduse din cariere aflate la peste 100 de km distanță.  
5. Gaură mare de foraj in Karnak

S-a taiat în granit roz la Aswan, la o rată de cel puțin 2 mm pe rotație.
6. Statuia Ramesseum

Din nou din granit roz de la Aswan, când era intacta, ar fi cântărit aproximativ 1000 de tone. Distanța de la cariera este de aproximativ 140 mile. Aici este un picior comparativ cu cel al  statuiei gigant.

7. Sala Recordurilor presupusa a fi situata sub Sfinx

Și poate cel mai enigmatic dintre sculpturile antice este Sfinxul. Unde este Sala de Recordurilor? In partea din spate a Sfinxului, se  dezvăluie o scară care coboară în piatra din temeliea Platoului din Giza:

Iar în partea din față, autoritățile au făcut o pasarelă de lemn, care ascunde intrarea în rampă și, eventual, camere de sub labele Sfinxului:

Aceste Structuri incredibile singur sunt de ajuns pentru a pune la îndoială versiunea oficială a istoriei, dar Egiptul inca nu a raspuns la cel mai mare dintre toate misterele.:. Întrebările despre Marea Piramida sunt mereu de genul... Cine a construit-o si cum au construit-o, si cel mai important, de ce?

http: //humansarefree.com/2014/05/7-unexplained-ancient-egyptian-artifacts.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu