Hecolubus sau Planeta X

sâmbătă, 6 decembrie 2014
Specialiștii în dinamica orbitala de la Universitatea Complutense din Madrid au descoperit două planete, una de dimensiuni intermediare între Marte și Saturn și alta mai mare, la de 250 de ori distanța dintre Pământ și Soare.
Planetele gigant se înmulțesc. O echipă din Spania spune că pot fi de fapt două planete gigant ascunse la limitela sistemului nostru solar.
În 2012 VP113 o planetă pitică a fost descoperita în luna martie, ea sa alăturat unui pumn de obiecte stâncoase cunoscute, neobișnuite care se află dincolo de orbita lui Pluto. Aceste elemente mici sunt pe orbite ciudate, sugerând ca exista o planetă mai îndepărtată ce nu este vizibila si influențează comportamentul lor. Oamenii de știință estimează că această lume ar fi de aproximativ 10 ori cat masa Pamantului si ar putea orbita la aproximativ 250 de ori distanța dintre Pământ și Soare.
Acum, Carlos și Raul de la Fuente Marcos Universitatea Complutense din Madrid, din Spania in afară ca au confirmat alinierea sa orbitală rara, cuplul a constatat ca grupuri mici de corpuri au trasee orbitale foarte similare. Pentru că nu sunt suficient de masive pentru a influența pe celălalt, cercetatorii cred ca obiectele au un model de influenta cunoscut sub numele de obiect rezonanță orbitală.
Planeta Pastor - De exemplu, stim ca Neptun si Pluto sunt în rezonanță orbitala - pentru fiecare două orbite ale lui Pluto facute în jurul soarelui, Neptun e în urmă cu trei ani. În mod similar, un grup de obiecte mici pare să urmeze același pas cu o planeta invizibila mult mai îndepărtata. Aceasta lume ar avea o masă între Marte și Saturn și este situata la aproximativ 200 de ori distanța dintre Pământ și Soare.
Unele dintre obiecte mai mici au orbite foarte alungite care la această departare. Este neobișnuit pentru o planetă care orbitează foarte aproape de una mai mare dacă nu este dinamic legata de altceva, asa ca cercetatorii sugereaza ca planeta mai mare este ea însăși în rezonanță cu o lume masiva de 250 de ori distanța Pământ-Soare - la fel cun s-a prezis anterioar.
 Corpurile mai mici au orbite eliptice și s-au observat doar atunci când s-au aventurat mai aproape de soare. Dar planetele mari au orbite aproape circulare și ar avea mișcări lente, ceea ce le face dificil de a le vedea de telescoapele actuale. "Nu e de mirare ele încă nu s-au găsit", spune Carlos.
"Din moment ce există doar câteva dintre aceste obiecte extrem de îndepărtate cunoscute, este greu de spus clar despre numărul sau locul de planete îndepărtate", spune Scott Sheppard la Carnegie Institution pentru Stiinta in Washington DC, unul dintre descoperitorii lui 2012 VP113. "Cu toate acestea, în viitorul apropiat ar trebui să avem mai multe elemente care lucrează pentru a ajuta la determinarea structurii sistemului solar." 
 
arxiv.org/abs/1406.0715 Newscientist

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu