Makhunik un oras antic de oameni mici?

joi, 4 decembrie 2014

Mic Mumia gasit in perioada 2005 - Makhunik
În august 2005, un corp mic mumificat a fost găsit în satul vechi persan Makhunik în ceea ce este acum Iranul. Descoperirea a provocat o senzație internațională atunci când cercetatorii au raportat că rămășițele aparțineau unui pitic adolescent și săpăturile au relevat că arhitectura orasului antic sugerează că a fost o cetate de oamenii mici. Povestea a reapărut în urma unui raport
a PressTV, si face rapid înconjurul site-urile de știri.

Potrivit Cercul de Studii istorice iraniene, descoperirea mumiei mici a urmat dupa două luni de săpături ilegale în cetatea istorică a Gudizului în provincia Kerman, în apropiere de orașul SHAHDAD, datând din timpul Imperiului sasanid (224 -651 AD), ultimul imperiu iranian înainte de apariția Islamului. Mumia a fost gasită după ce contrabandiști au încercat să o vândă pentru mai mult de 3 milioane dolari în Germania. Lungimea mumiei e de de 25 de centimetri a fost bine conservată și acoperită cu un strat subțire, inițial a crezut că au fost materialele utilizate pentru mumificare, dar mai târziu s-a confirmat că a fost pielea individului. Prima analiză efectuată de o echipă medico-legala estimează că individul a fost de 16-17 de ani la momentul decesului. Descoperirea a dus la zvonuri care existau deja despre existenta unui oraș în provincia Kerman de pitici, "Lilliput City" descrisă în celebrul roman al lui Jonathan Swift, Călătoriile lui Gulliver. Rapoartele au aratat case și clădiri excavate în orașul vechi cu pereți doar 80 de cm inaltime.
O ilustrare a Călătoriile lui Gulliver
O ilustrare a Călătoriile lui Gulliver, care reprezintă Lilliput, țara cu oameni mici.  
Orașul vechi, unde a fost găsita mumia nu a avut întâlniri era Sasanid, dar a fost de fapt un "oraș se pitici" avand 5000 ani vechi. "Un aspect important al SHAHDAD este arhitectura stranie a caselor, aleilor. Pereții, tavanul, cuptoarele, rafturile și toate echipele ar putea fi folosite doar de către Dwarves", scrie in ziarul Iran. "După un interval de 5000 de ani de la gasirea orasului de pitici ramane un mister."
Clădirile cu pereți mici - Makhunik
Arheologii s-au grăbit să nege zvonurile cu privire la existența unui oraș Dwarven iar casele din regiune au zidurile de 80 cm inaltime, dar initial au fost inițial 190 de centimetri. Unele ziduri au fost de 5 cm inaltime, de aceea trebuie să spunem că oamenii care au locuiet în aceste case au fost de 5 centimetri? ", a spus Mirabedin Kaboli, director de săpături arheologice din SHAHDAD.  
Alti experti exclud posibilitatea ca mumia a facut parte dintr-o cetate de pitici, dar nu au reușit să risipească legenda locală a acestui oraș: "Chiar dacă se demonstrează că organismul aparține unei fiinte pitice, nu se poate spune ca în regiune în provincie Kerman a fost orașul piticilor, 
"Javadi, un arheolog la Organizația Patrimoniului Cultural și Turismului a provinciei Kerman a spus. La câteva luni după descoperire, Payvand Iran News a raportat că studiile antropologice au evidențiat mic mumia are de fapt de 400 ani vechime și nu aparține unui pitic lci e doar un copil prematur care a fost mumificat prin procese naturale. "Scheletul aparține unui copil prematur care din cauza condițiilor regionale și metoda de înmormântare, a fost mumificat prin procesele naturale", a declarat Farzad Forouzanfar, un antropolog la Organizația Patrimoniului Cultural și Turismului din Iran. Deci, ce putem concluziona despre Makhunik și mumiea mica? Aparent, o mare parte din raportarea mass-media cu privire la caz a fost alimentată de zvonuri și de senzaționalism. Pare mai probabil, ca mumia se fie ramasitele unui copil natural, deoarece studiile antropologice au evidențiat acest lucru. Cu toate acestea, este curios faptul că legendele "oamenilor mici" nu există doar în Iran, ci pot fi găsite în multe culturi din intreaga lume.  
Istoria Little People Conform Dr. Susan Martinez, autor al "povestii oameni mici: dvs. civilizatii avansate spiritual din întreaga lume", o rasă veche de persoane a fost mica de statură si o dată locuit pe Pământ. Ea se referă la legendele și poveștile multor culturi, cum ar fi zeii pitici din Mexic și Peru, Menhune din Hawaii, Nunnehi din Cherokee și pigmei din Africa și Semang din Malaezia, și se bazează pe rețele de tuneluri mici, sicrie mici, sub movile portaluri și dimensiuni de cabine, ca dovadă a acestei rase vechi.
Reprezentarea și artist Menhune Tunelurile
Stânga: Menhune reprezintă artistul. Dreapta: O rețea de 2-3 metri tunel mare în Hawaii, se crede că a fost făcută de Menhune.  
În timp ce activitatea Dr. Martinez a atras critici cât și scepticism, alții au fost mai deschisi la idee. "Tales și legende ale poporului mic, sau oameni mici, sunt numeroase în întreaga lume. Prin cercetarile sale extinse pe această temă, Susan Martinez, Ph.D., afirma că oameni mici sunt strămoși ai civilizației noastre și sunt unul dintre strămoșii poporului astăzi ", a declarat cercetatorul si autor Jack Churchward. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu