Lumi subacvatice

sâmbătă, 6 septembrie 2014

iceage

Peste tot în lume, există orașe scufundate, în fiecare colț al globului nostru, vom găsi dovezi ale orașelor care au fost devorate de ocean. Exista mai mult de 200 de orașe scufundate cunoscute numai în Marea Mediterană și au existat orase in multe locuri din lume, acum chiar nu ia mult timp pentru a se conecta aceste ruine subacvatice antice cu obiecte neidentificate. De-a lungul istoriei avem rapoarte de lumini ciudate care ies din oceane, fenomene ciudate pe care nu le putem explica. Unele dintre aceste lumini sunt atribuite fenomenelor mai puțin cunoscute de OZN-uri, USO sau obiecte neidentificate scufundate. Este posibil ca unele civilizatii extraterestre sa aibe baze submarine in ocean? Credincioșii fenomenelor extraterestre spune ca da.
earth_iceage050205_def_1024
Acoperind mai mult de 71% din planeta, oceanele Pamantului sunt un mare și în mare măsură neexplorat mister și chiar astăzi avem probleme cu accesarea și cartografierea fundul oceanului. Pentru cele mai multe din istorie, omul ar putea ghici doar ceea ce se afla sub suprafata oceanului, dar, datorită tehnologiei de azi, suntem capabili de a explora oceanele noastre cu mai multe detalii decât oricând înainte. Astăzi avem echipamente care pot avea acces la zone și adâncimi care acum câțiva ani erau inaccesibile pentru noi și ne-ar putea ghici doar ceea ce a fost cu adevărat acolo, cât de multe uimitor lumi subacvatice așteaptă să fie găsit?
Teoriea științifică sugerează că în timpul ultimei Ice Age, nivelul oceanelor au fost o dată mult mai mici decât sunt astăzi. "Trebuie să apara o lume în care există două capace de gheață la mile adâncime așezate pe partea de sus in nordul Europei și America de Nord, în care se acumulează cantități enorme de apă si știm că această apă a început să se topească în urmă cu aproximativ 21.000 ani, și topirea s-a terminat în urmă cu aproximativ 10.000 de ani "-. Graham Hancock
2

Zone imense s-au pierdut in mare, coastele bogate au fost scufundate in cantitatea tot mai mare de  apei al carei nivel a crescut. "Zece milioane de kilometri patrati de teren au fost inundati în întreaga lume. Aceasta este aproximativ de dimensiunea Europei și Chinei"-. Graham Hancock
Athanasius_Kircher's_Atlantis
Oamenii de-a lungul istoriei au vorbit de unul dintre cele mai mari mistere ale mării, legenda orașul pierdut al Atlantidei. Cele mai multe date din ceea ce știm vin de la filosoful grec Platon, care a scris două cărți despre Atlantida, Timaeus si Critias. Platon a descris Atlantida ca un oraș extrem de avansat, înconjurat de ziduri concentrice, care a înflorit cu 9000 ani înainte de timpul său. El a declarat că Atlantida a avut forțe navale uriase, pe care le-a utilizat pentru a cuceri alte părți ale lumii. Potrivit textelor antice grecești, Atlantis a fost conectat cu extratereștrii de la început, a fost fondat de către zeul grec Poseidon, cu capitala la Poseida.
Conform legendei, după o încercare eșuată de a invada Atena, dezastrul a lovit insula și dupa filozoful grec Platon, Atlantida a fost distrusă într-o zi și o noapte, dar unii cercetători cred că Atlantis a fost distrus într-un alt fel.
Locația reală a insulei Atlantis ramane un mister chiar și astăzi, și chiar dacă mulți arheologi poat pretinde a fi găsit cate un oraș, nu sa adus nici o dovadă concludentă pentru a sprijini orice descoperire. Potrivit lui Platon, Atlantida a fost amplasata în fața coloanelor lui Hercule, o locație dincolo de ceea ce unii cercetători 0 atribuie Gibraltarului modern.atlantis
În anul 2000, în timp ce de cartografiau fundul mării de pe coasta de vest a Cubei, o expediție de cercetare condusa de oceanograful ruso-canadian Paulina Zelitsky a reperat structuri de piatră simetrice adânc sub apă, această expediție a fost înarmata cu echipament sonar-side de scanare folosit pentru a crea imagini pe suprafețe mari a fundului mării și obiecte subacvatice. Ei au venit cu unele descoperiri uimitoare. Mai multe fotografii au fost aratat imagini a ceea ce par a fi drumuri, structuri artificiale, temple si piramide. Cele mai gigantice structuri, ajungând la 16 de metri în înălțime și o greutate de câteva tone și circa 30 de structuri geometrice, precum și ceea ce par a fi rămășițele unor străzi, clădiri, tuneluri și piramide, toate de la o adâncime de 2.200 de metri sub suprafața apei.

Atlantis este subiectul multor teorii și mituri, un mit spune ca unul dintre zeii Titani numit Asteria a căzut din cer și a devenit o insulă.
"În Grecia antică, avem un număr de mituri care descriu insule de bronz, strălucitoare insule care au căzut din cer și au aterizat în apă. Nu cred că Atlantida, prin urmare, a fost  o insula reala staționara, insula fizica Atlantis, iar potrivit lui Platon a dispărut într-o noapte mistuita de incendiu și o mulțime de fum, nu cred că Atlantida sa scufundat, dar cred că Atlantis a decolat. "- Giorgio Tsoukalos
r2WCgSXb
In 2001 cercetatorii de la Institutul Oceanic din India au detectat anomalii in partea de jos a Golfului Khambhat, la șapte mile de țărm. Sonar lor side-scan a început să redea imagini a unor structuri regulate, imaginile au dezvăluit o rețea enormă de clădiri din piatră, acum învăluite în noroi și nisip, și care acoperă o distanță de cinci kilometri patrati. Ceea ce avem aici este o descoperire a unui oras antic, dar se pare că sunt de fapt două orase. Acestea sunt poziționate în partea cu canale a unui râu vechi, se presupune ca sunt orase care au fost scufundate acum un timp foarte lung, într-un moment cand arheologia ne spune că au existat orașe si în alte locuri din lume. Oamenii de stiinta au recuperat zeci de artefacte, inclusiv bucati de lemn și cioburi de ceramică și acest lucru ne dovedește a exista o lume subacvatica uimitoare uitata de istorie.
La 200 mile la nord-vest se află orașul modern de Dwaraka, arheologii au săpat adânc sub oras si au găsit semne ale unei așezări inundate de mare, ei au fost atât de inspirati încât au inceput sa caute mai multe ruine in apele tocmai din largul coastei și la doar 70 de metri sub apă, scafandri au descoperit ziduri de gresie, străzi pietruite și dovezi ale unui port prosper. Oamenii de știință au declarat ca aceste ruine s-ar putea să fie rămășițele orașului antic și legendar Dwaraka.9FB2Og8J
Textele hinduse antice explică faptul că orașul legendar Dwaraka a fost declarat a fi locul locuinței al Domnului Krishna, o zeitate venerata în multe tradiții ale hinduismului. Textele hinduse explica faptul ca un rege pe nume Salwa l-a atacat Domnul Krishna în miticul Dwaraka. Adepții teoriei extraterestre cred că descrierile bătăliei sugerează că se utilizeaza tehnologie extraterestra și chiar nave spațiale. În conformitate cu textele antice sanscrite Salwa a atacat orasul cu o navă spațială care a utilizat arme cu o energie care seamănă cu fulgerul. El a distrus o mare parte a orașului, în acest fel, atunci când acest lucru sa întâmplat, regele a orașului, zeul Krishna, a răspuns prin ditrugerea armelor si acestor nave spațiale. Armele sunt descrise ca săgeți, dar ele nu sunt săgeți obisnuite, se spune că ele au explodat ca un tunet, când au fost lansate, și semanau cu fulgere sau raze ale soarelui. Ca răspuns, se spune că nava a început să apară în diferite locuri simultan - se deplasează într-un mod care seamănă cu descrierile moderne ale OZN-urilor.
lake-titicaca-map
Munții Anzi, Peru. La o altitudine de 12.500 de metri, se află apele întunecate ale lacului Titicaca, situal la cea mai mare  latitudine lac navigabil din lume. În luna august a anului 2000, o echipa italiana de scafandri și arheologi a facut o investigație sub apă a lacului legendar, s-a scufundat sub 100 de metri de apă, si echipa a descoperit urme ale unui drum asfaltat, terase de piatră și un zid de aproape o jumătate de milă lung.
head
Timp de secole, legende locale au vorbit de un oraș pierdut subacvatic numit Wanaku. Intins pe patul lacului a fost descoperit un cap de piatră mare sculptat și comparații s-au făcut repede cu piatra similara găsita in orașul antic din apropiere de Tiahuanaco, aflat la doar 12 de mile sud de lacul Titicaca. Este posibil ca Wanaku sa se afle în partea de jos a acestui lac misterios? Arheologii au probleme să explice de ce există ruine scufundate, se spune că ruinele nu sunt atât de vechi, acestea sunt doar de 1.500 de ani acolo. Ce înseamnă acest lucru este că lacul Titicaca a trecut printr-o serie de schimbări majore în această perioada.
._892616_divers300
Este posibil ca într-un fel lacul în sine și malurile lui au fost manipulate astfel încât anumite zone ale lacului Titicaca au fost inundate într-un mod artificial. Unul dintre cele mai interesante lucruri de aici este că există un tip de căluț de mare, care trăiește în lacul Titicaca. După cum știm astăzi, căluți de mare traiesc în apa oceanelor cu sare, însă acesti căluți de mare trăiesc la aproape 13.000 de metri in Anzi și că este pur și simplu uimitor.
In legendele aymara, lacul este ca locul de geneză, locul în care încep toate civilizațiile de pe continent. Imaginea de mai jos este o comparație cu capul sculptat, care a fost ridicat din lacul Titicaca și, după cum puteți vedea, există similitudini incredibile.
tiaHead
https://www.youtube.com/watch?v=klRbcEnLPbU
https://www.youtube.com/watch?v=6KkDMBhrAD4#t=12

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu