Leonardo da Vinci

marți, 9 septembrie 2014
Cine a fost Leonardo da Vinci? Era pur și simplu un om cu un intelect profund și imaginație? Leonardo di ser Piero da Vinci, sau mai cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, spirit liber, cu siguranta un spirit de pe o alta planeta mult mai evoluata decat Terra, rolul sau pe Terra a fost elevarea noastra ca specie, ca om a fost de fapt atat poet renascentist italian cat si pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de știință, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist, și scriitor. El este considerat unul dintre cele mai strălucite minți din lume, lume in care a venit tocmai pentru a o indruma spre cunoastere. A avut o capacitatea intelectuală foarte mare, gama sa de creație extraordinară, el este capabil să funcționeze în toate aceste domenii diferite, ceea ce este foarte neobișnuit, el a fost antrenat ca un pictor, sculptor, dar el reușește si în geometrie, optica, proiectare mecanica, anatomie, geologie, și așa mai departe, și în fiecare dintre acestea, el are o perspectivă extraordinară. Deci, putem să vorbim despre un geniu universal. Munca lui Leonardo da Vinci, care acoperă o gamă amețitoare de discipline, încă influențează știința, tehnologia, medicina, arta, și numeroase alte domenii la aproape o jumătate de mileniu de la moartea sa. În timp ce încă era un adolescent, Leonardo a câștigat o ucenicie cu unul dintre cei mai renumiti artisti ai vremii, Andrea del Verrocchio, și se consideră pe larg că colaborarea lor cel mai notabil în această perioadă a fost de bun augur, de exemplu o scenă care prezintă momentul în care Fecioara Maria este informata că ea va fi în curând insarcinata cu copilul lui Dumnezeu, Verrocchi a început pictura, dar la un moment dat Leonardo a terminat-o, iar da Vinci a pictat ulterior un înger.
În 1989, experții din Florența efectuat o examinare amănunțită a Bunei Vestiri au verificat dacă îngerul din pictura a fost cu adevărat opera lui Leonardo. După experti, s-a ajuns la concluzia că aceasta a fost, fără îndoială, opera artistului, dar au descoperit, de asemenea, ceva ciudat și neașteptat. Atunci când este supus la razele X, îngerul lui Leonardo a devenit invizibil. Verrocchio a folosit o vopsea pe baza de plumb pe unele părți ale Fecioarei Maria, Leonardo, pe de altă parte, pare să fi utilizat, mai degrabă diferiți pigmenți. Leonardo a completat pictura folosind o vopsea pe baza de non-plumb, care este motivul pentru care, atunci când expertii s-au uitat la cu anumite tehnologii cu raze X, îngerul lui Leonardo dispare. Acum, de ce Leonardo, fiind ucenic, terminase lucrarea mentorului său cu un alt tip de vopsea? O posibilitate este ca el a vrut să lase un anumit tip de mesaj pentru că el a devenit mai apoi cunoscut pentru ca ascundea anumite lucruri în interiorul propriilor sale picturi. 
Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu despre Leonardo, este că între anii 1476-1478 este un "decalaj" în viața lui. Ce sa întâmplat cu el în această perioadă și de ce a dispărut? S-au în această perioadă el a înrcat a iesi în evidență? Cum ar putea cineva ca el sa mearga undeva și să nu existe dovezi scrise. 
Atunci când se analizează toate teoriile, ce ar putea explica un astfel de comportament? Ce ar putea face un om ca Leonardo sa dispara fără urmă pentru o perioadă de timp? Unii cred că el a primit îndrumare de la persoane care nu sunt de acest pământ. Ceea ce știm cu siguranță este că, atunci când Leonardo a reapărut în Florența în anul 1478, producția sa creatoare a ajuns la un nivel cu totul nou, dincolo de artă și se extindere la o serie de alte discipline, el produce hărți aeriene ale orașelor italiene cu o precizie incredibila, el va proiecta și construi primul vehicul autopropulsat din lume și inventeaza masini cu secole înaintea timpului lor. Deci, putem să ne întrebăm cine l-a influențat pe Leonardo da Vinci, ca el să revina cu o altă perspectivă și care a fost secretul din spatele exploziei sale de creativitate? 
Dupa anii 1513-1516, Leonardo da Vinci a inceput sa faca ceea ce la timpul acela a fost o crimă pedepsită cu moartea: disecția cadavrelor de oameni. Leonardo a fost adus de la Milano la Vatican pentru a picta. Dar, pentru că Vaticanul a avut aceste catacombe, erau locuri foarte reci, iar el a profitat și știa că ar fi un loc ideal pentru a diseca un corp fără a  se descompune Este cunoscut faptul că un număr de autopsii știm că s-au efectuat în Vatican și sub nasul papei, desi politica Bisericii Catolice a interzis aceasta practica. 
Leonardo nu a fost oprit de nimic pentru a afla despre corpul uman. A cumpărat cadavre, chiar dacă a existat o pedeapsă de moartea pentru lucrurile pe care le făcea. Da Vinci a avut această nevoie extraordinara de a cunoaște și de a înțelege în ciuda faptului că aceasta putea să-l omoare. 
In cele 36 de luni, care le-a petrecut la Vatican, Leonardo da Vinci s-a documentat in zeci de disecții, cu detalii incredibile, dar, scopul era de a păstra secretul de lucru, notele sale despre anatomia omului s-au înregistrat într-un cod, folosind scrisul oglindă. Este cunoscut faptul că de la început Leonardo a adoptat scrisul oglindă. 
La un moment mai târziu în cariera sa, de asemenea, a servit scopurilor sale. De ce a facut Leonardo asta? El a scris invers astfel încât ochii indiscreti nu au putut vedea ceea ce a fost scris de fapt, protejandu-si descoperirile, inclusiv diverse inventii, lucruri cu care Biserica nu ar fi fost pur si simplu de acord. 
Florența, Italia, 1503, Leonardo da Vinci începe lucrul la un portret comandat de către un comerciant de mătase bogat pentru soția sa, dar aceasta este o pictură de care nu se va despărți, el a devenit obsedat pentru fiecare detaliu pastrand în ultimii 16 ani de viață picura Mona Lisa. Este doar un portret și totuși se pare a avea dimensiuni si mistere care nu au fost încă explicate. Este un alt fel de un portret, ceva misterios ce te duce departe între culorile, zâmbetul și cele mai simple detalii ale portretului. Poziția mâinilor si atât de multe alte detalii și factori intra in joc. Zâmbetul se poate vedea la Mona Lisa ca nu este genul obișnuit de zâmbet ce am vedea la un portret obișnuit așa cum este Mona Lisa și de ce ar dedica atat de mult timp din viața sa acestui tablou? Există o mulțime de teorii care spun ca Leonardo a introdus simboluri și mesaje secrete în picturile sale. Este posibil, ca Leonardo in scrierile sale safi folosit tehnici similare ca si în picturile sale, folosind oglinda pentru a vedea diferite dimensiuni și aspecte. Deci, este posibil ca Leonardo a aplicat tehnica sa în oglindă pentru a ascunde mesaje secrete în Mona Lisa? Da Vinci este recunoscut ca ascundea coduri si simboluri in picturile sale, asa ca specialistii i-au analizat toate tablourile. Desi foarte multi dintre noi ne uitam la zambetul Gioncordei, devenit celebru, criticii de arta au descoperit un mister ascuns in ochii frumosei Mona Lisa. Dupa ce au analizat atent portretul sub microscop, istoricii italieni au descoperit in ochi numere si litere, care nu pot fi vazute altfel. Specialistii afirma ca aceste litere si numere ar reprezenta adevaratul “cod al lui da Vinci”.
IMona Lisa
In ochiul drept apar literele V si L, probabil de la initialele artistului, insa in ochiul stang simbolurile nu sunt atat de clare. Istoricii cred ca ar putea fi vorba de literele C si E, insa ar putea fi si litera B. In arcada se poate vedea numarul 72, insa la fel de bine poate fi forma literei L, urmata de cifra 2. Pictura are mai bine de 500 de ani, asa ca ea nu mai este atat de clara ca atunci cand a fost realizata, fiind necesare cercetari mai amanuntite. La Universitatea Northeastern din Boston, Massachusetts, designerul grafic Terrence Masson a folosit tehnologia pe calculator pentru a căuta mesaje ascunse în capodoperele lui Leonardo. Portretistica lui Leonardo are întotdeauna poziționate foarte dramatic mâinile. Poziția mâinii a fost un indiciu ca punct de acces la rotațiea oglinzii. Când Terrence Masson a facut copia digitală a Mona Lisei aceasta este rezultatul: 



Se poate vedea clar, dar depinde de fiecare persoană ce vede in figura, dar mulți oameni se vor întreba; este această creatură cu cască pur și simplu produsul unei truc? Dacă este așa, atunci de ce o creatură asemănătoare fi văzut într-un alt tablou celebru al lui da Vinci: Fecioara cu Pruncul cu Sf Ana?
Un alt exemplu, la Virgin a Rocks, din nou, vom observa pozitionarea dramatica mâinilor ceea ce poate să indice unde ar trebui să fie poziționat planul reflexiv.

Practic ceea ce gandim cand privim în mod clar imaginile rezultatul este o creatura extraterestra, fără nici o îndoială, deci ar putea exista într-adevăr ascunse în picturile lui Leonardo da Vinci aceste creaturi extraterestre?  

Londra, Anglia. În British Library, este Leonardo da Vinci Codex Arundel, o colecție de 283 de lucrări care conțin desene, inventii, gânduri și scrieri care acoperă numeroase discipline științifice și de creație. Există mii și mii de documente care ne spun ceea ce Leonardo a gândit. S-au găsit printre hârtiile lui Leonardo câteva anecdote personale, compuse doar după dispariția sa misterioasa de doi ani, între 1476 și 1478. Într-un loc, Leonardo detalieaza aventura lui tinerească ca a găsi o vasta și misterioasa peșteră, el descrie pestera intunecata, și spunând că sa simțit îngrozit in întunericul din peșteră și ceea ce ar putea fi în ea. Pe de altă parte, el a simțit o anumită dorință de a încerca să înțeleagă ce a fost acolo. 
Unii oameni au speculat că acest incident a avut loc cam în același timp când a modelat celebrul scut cu capul Meduzei monstruos pe ea. Deci, întrebarea pe care ne-o punem este ce a găsit Leonardo în această peșteră? Putem presupune că acesta a fost un eveniment foarte important din viața lui, pentru că a făcut o impresie destul de puternica ca să-l scrie in una dintre cele câteva note autobiografice pe care le-a făcut vreodată. Deci, de ce Leonardo da Vinci, care nu a scris despre viața sa personală aproape nimic, alege să descrie și să scrie despre această peșteră și de ce a fost experiența din peșteră atât de importanta pentru el. 
Dupa experienta cu peștera, u
nul din lucrurile pe care le vedem la capetele grotesti este aspectul natural al corpului uman, fața umană, chiar în manifestarea ei cea mai extremă, iar lucrările sunt atât de convingătoare. 
Ele sunt fetele diforme, aplatizate, cu cranii alungite. Imagini foarte ciudate, tulburătoare, monstruoase. 
Leonardo este un artist cunoscut pentru descrierea realistă a ceea ce vedea. A întâlni de fapt creaturi care arătau ca aceasta? Sunt capete grotesti schitade de Leonardo, ele sunt pur și simplu produse ale imaginației creatoare a artistului sau este ceva mai mult in legatura cu aceste imagini șocante schitate de Leonardo da Vinci in timpul Renasterii?
Conform înregistrărilor istorice din timpul Renașterii au existat un număr mare de fenomene inexplicabile vazute pe cer in toate zonele din Europa și Asia. 
În timpul asediului Constantinopolului în 1453, soldații au raportat că un incendiu a coborât asupra lor din cer și în 1458, un disc gigantic a fost văzut în creștere in Japonia. În 1492, în timpul călătoriei lui Cristofor Columb peste Oceanul Atlantic, lumini ciudate au fost observate plutind deasupra oceanului chiar înainte ca Cristofor Columb sa ajunga în Lumea Nouă el vede lumini anormale pe cer, si le raportează, dar aceste lumini nu pot fi explicate. 
Ceea ce este foarte curios, în perioada renașterii este o explozie extraordinară de picturi care prezintă anomalii în fundal, anomalii pe care astăzi le identificăm astazi ca OZN, oamenii de azi stiu ce sunt, în timp ce în trecut, oamenii erau mult mai limitati și nu au putut explica ce sunt obiectele ciudate și luminile din cauza lipsei de cunoștințe și tehnologii. 
De ce ar descrie artiștii din secolul al cincisprezecelea obiecte misterioase in picturi cu unor scene biblice?
Un exemplu specific, Botezul lui Hristos de Gelder: cand privim la această imagine, nu vedem o descriere tradiționala a unui înger sau nor ci vedem un obiect ciudat pictat pe cer. Alte exemple pot fi vazute si in alte lucrari, ele sunt reprezentări grafice de îngeri în nori și lumini, dar dacă te uiți la acest tablou, e doar un disc solid, strălucitor cu patru fascicule laser ce strălucesc spre copilul Hristos. 
Un exemplu specific este Madona cu Saint Giovannino, iar cand privesti la aceasta pictura nu este ușor de explicat ca fiind o interpretare literală a unui înger în nor. Obiectul din pictura a fost în mod clar pictata cu un scop, și Shepard în pictura ii protejează ochii pentru a putea observa obiectul neidentificat, avem un tablou din secolul al 16-lea deci cu un OZN, astfel este posibil ca în Renaștere a existat prezență extraterestră clara pe Pamant.  














Invențiile lui Leonardo. Cand ne uitam la inventiile de astazi ca mașina, avionul și elicopterul, ne întrebăm de unde toate aceste idei provin de la? Ce omenirea motivat ca, pentru a construi astfel de minuni și care le-a inventat. 
Dar poate cel mai impresionant sunt lucrurile care implică tehnologiea aeronavelor. La aproape 400 de ani de la primul zbor al fratilor Wright la Kitty Hawk, Carolina de Nord, inventatorul din secolului al 15-lea a proiectat numeroase aparate de zbor, inclusiv un planor și un avion care a operat ca un elicopter modern. 
Un exemplu de inventii uimitoare ale lui Leonardo sunt desenele pentru zbor vertical care au descris elicoptere de astăzi în urmă cu aproape 500 de ani, și așa am ajuns să recunoaștem elicopterul, avionul, submarinul și rezervorul cu oxigen sunt concepte tot ale lui Leonardo da Vinci. 
Leonardo a inventat, practic, armamentul modern pe care militarii noștri il utilizează astăzi.. 
Leonardo a fost cu cel puțin 500 de ani în fața timpului său, invenția sa nu putea sa se dezvoltate in acel timp din cauza lipsei de materiale și tehnologii limitate, dar care nu-l opresc de a realiza în măsura în care a putut, cu ceea ce a avut la acel moment . 
În 1517, la celebrul Chateau du Clos Luce din Amboise, Franța, Leonardo da Vinci s-a prezentat regelui Francisc I cu un cadou în formă de leu mecanic de dimensiuni reale, astfel încât Leonardo în timpul său a fost capabil de a crea primul robot funcțional. 
Leonardo da Vinci a avut ideea de de a inventa Tankul de astăzi. Versiunea sa a vehiculului inițial a fost conceput pentru cai, dar caii au devenit speriati încât el l-a proiectat repede pentru ființe umane. În momentul în care a fost prezentat, rezervorul  cu oxigen ce nu a fost construit până în secole de mai târziu. 
 El a avut ideea expirarii dioxidului de carbon printr-un tub, iar el a propus un alt tub prin care se expira primind aer proaspăt de la suprafață. 
El a inventat compresorul de aer. Cineva pe țărm sau pe o barca ar putea apăsa în jos și sub presiune aerul urca prin tubul in casca, ceea ce permite persoanei a respira. 

Cum a fost Leonardo da Vinci un geniu capabil de a inventa cele mai multe dintre vehiculele pe care le folosim astăzi, cum a putut trece de la pictura la diversele inventii de obiecte? 
Cum a reușit să proceseze această sumă de cunoștințe și ceea ce ia dat putere să lucreze în continuare cele mai multe dintre invențiile sale, chiar dacă știa că el a fost incapabil de a le construi la timpul său. 
Leonardo da Vinci a petrecut o mare parte din timpul său examinnand tainele naturii, pentru că părinții lui nu s-au căsătorit, el a fost exclus de la academiile de prestigiu la care au participat mulți dintre contemporanii săi, aceasta ia dat într-un fel un avantaj față de alti artisti și inventatori anume ca Leonardo a fost în contact cu natura și lumea, el a fost capabil de a vedea lucrurile și de a le observa în mod direct. Dar ce sa întâmplat cu da Vinci, și cum a dobândi toate aceste cunostinte este o chestiune încă la care se asteapta să se răspundă. 
Cercetatorii au reusit sa obtina imagini in oglinda a picturilor, dupa ce le-au suprapus peste original. Noua imagine a dat nasere unor noi speculatii. 
Cercetatorii au reusit sa obtina imaginea in oglinda a picturii, dupa care a suprapus-o peste original. Noua imagine a dat nasere unor noi speculatii.
Cina cea de Taina, pictura, da Vinci
Prin intrepatrunderea celor doua imagini, s-a obtinut silueta unei femei stand in picioare, cu un prunc in brate. Descoperirea nu a facut altceva decat sa alimenteze zvonurile potrivit carora Iisus ar fi avut o relatie cu Maria Magdalena, din care a rezultat si un copil. La randul sau, un compozitor italian a descoperit faptul ca daca aseaza un portativ peste mainile personajelor din imaginea tabloului si pestre paini, ar rezulta o compozitie muzicala de 40 secunde. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu