Harta stelara a Egiptului

joi, 4 septembrie 2014


orions-belt-orientation-pyramids-232x300

Egiptul antic este unul dintre acele locuri de care toată lumea a auzit. Ce se întâmplă dacă Egiptul antic și istoria ei merg dincolo de ceea ce ne gândim și cunoaștem azi? Există o adevărată legătură între plasarea Marii Piramide din Giza și  tovarășa sa constelația Orion? Dacă da, cum au cunoscut vechii egipteni aceasta constelatie și de ce i-au dat ei o asemenea importanță?
Egiptul Antic este locul unde mitologiea și realitate sunt separate printr-o linie subțire. Stelele lui Orion au fost asociate cu Osiris, zeul-soare al renașterii și viața de apoi, conform vechilor egipteni. Dar această poveste este spusă de multe alte civilizatii antice care, de asemenea, susțin că "zeii" au venit din stele de Orion și Sirius.
In aceste imagini care arată stelele din Calea Lactee, în comparație cu plasarea Piramidelor și monumentelor din Egipt. Privind la imaginea de mai jos vom vedea o incredibila similitudine între plasarea stelelorsi plasarea Piramidele în Egipt.
De exemplu, am descoperit că Sirius este aliniat la Abu Ruwash, care este la 8 km spre nord de Giza, și care este site-ul de piramide cel mai nordic din Egipt, de asemenea, cunoscuta sub numele de piramida pierduta- cea mai mare parte distrusa "Piramida de Djedefre", faurita de fiul și succesorul lui Khufu. Dacă am călători la sud, vom ajunge la Platoul Giza, unde găsim cele trei piramide sunt aliniate cu precizie cu cele tri stele Orion. Călătorind mai la sud, ne ducem spre Zawyet el'Aryan unde găsim două piramide, prima este o Piramida, iar a doua este o piramidă neterminată, tot ceea ce se mai află acum este o bază pătrată pe care miezul piramidei ar fi fost construit. Când ne uităm la o corelație aflăm că Zawyet el'Aryan este în corelație cu Aldebaran sau Alpha Tauri, care este o stea gigantică roșie situată la aproximativ 68 de ani-lumină depărtare, în constelația zodiacal Taurului.
Numele Aldebaran vine din arabă și se traduce literal ca "adept", probabil pentru că această stea strălucitoare pare să urmeze Pleiadele, sau "Seven Sisters" roiul în cerul de noapte. Acest lucru ne duce mai departe spre sud și astfel vom ajunge în cele din urmă la Abusir care e o vastă necropolă din perioada Vechiului Regat, împreună cu completările ulterioare - în imediata apropiere a capitalei Cairo moderne. Acest Necropolis are un total de 14 piramide, care au servit ca principala necropola domneasca in timpul dinastiei a cincea.
Există trei piramide primare la Abusir, Piramida lui Neferirkare Kakai, cea mai inalta piramida din site, Piramida Nyuserre, piramida cea mai intacta și Piramida Sahure fin sculptata. Abusir este în corelație cu Pleiade, care sunt un roi de stele de vârstă mijlocie de tip B, situate în constelația Taurului. Aceasta este una dintre cele mai apropiate roiuri stelare pe pământ și este cel mai evident cu ochiul liber pe cerul de noapte.
Image obtained from "The Hidden Records"
Imagine obtinuta de la "înregistrările ascunse"
Când ne-am mutat spre sud din Abusir, vom ajunge la Saqqara, care este un vast teren demorminte vechi din Egipt, servind ca necropola ca si capitala egipteană antică, Memphis. Saqqara oferă numeroase piramide, inclusiv faimoasa Djoser, uneori menționata ca Mormântul datorită bazei sale dreptunghiulare, precum și un număr de mastabas. Saqqara acoperă o suprafață de aproximativ 7 de 1.5 km. Această regiune arată ca este corelata cu Calea Lactee și aceste structuri sunt plasate cu o aliniere incredibila de stele.
Mutandu-ne mai la sud de Sahara, vom ajunge la Piramidele și monumente lui Pepi I și Pepi II și, de asemenea, Piramida de Khendjer situata între piramida lui Pepi II și piramida lui Senusret III la Sud Saqqara. Călătorind în "linie dreaptă", vom ajunge la complexul de piramide Senusret care a fost construit la nord-est de Piramida Roșie a Dashur. Piramida Senusret este de 105 de metri pătrați și 78 de metri. Volumul total a fost de aproximativ 288.000 de metri cubi. Mai la sud, vom găsi ruinele Amenemhat al II-lea, Amenemhat III și Amenemhat I, toate aceste structuri sunt o reflectare a celor de mai sus, cu o precizie incredibilă.
De asemenea, în Egiptul de Jos urmând Calea Lactee, vom găsi Piramida Roșie și Piramida Bent în corelație perfectă. Red Pyramid, de asemenea, numita Piramida de Nord, este cea mai mare dintre cele trei piramide mari situate in necropola Dahshur. Este, de asemenea, a treia cea mai mare piramida egipteana, după cele de la Keops și Khafra la Giza. Piramida Bent este un exemplu perfect de dezvoltare a piramidelor devreme în Egipt, aceasta a fost a doua piramida construita de Sneferu.
STARMAP_EGYPT2
STARMAP_EGYPT2
Un alt lucru pe care îl găsim uimitor este faptul că complexul de piramide de la Saqqara reflecta într-un mod incredibil galaxia Andromeda. Corelația este uimitore, și nu poate fi o coincidență acest lucru. Constructorii și inginerii vechi din Egiptul antic au avut cunoștințe incredibile de astronomie, matematică, fizică, geologie și geografie.
Ei știau exact cum să pună monumentele, astfel încât acestea sa fie reasamblate asa cum sunt în "cer". Piramida din Djoser, complexul de piramide al regilor Pepi I și Pepi II, complexul de piramide al regelui Unas, toate sunt plasate în corelație cu o stea din galaxia Andromeda și în așa fel încât, atunci când se uită la ea, Calea Lactee pe cer apare sub forma râului Nil de pe Pământ. Coincidenta? Sau cunoștințe avansate?
EGYPT Saqqara pyramids
Piramidele din EGIPT Saqqara

Știm că poziția acestor monumente nu a fost întâmplătoare, știm că la egiptenii antici și conducătorii lor, aceste stele au avut un mare impact în viața lor, avand cunostiine vaste de astronomie. Zeii lor au venit din cer pe Pământ cu această destinațieu a stabili cine sunt acești "Heavenly vizitatorilor" au fost în realitate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu