Muntele Kailash, muntele zeilor

duminică, 10 ianuarie 2021

Muntele Kailash (cristal în sanscrită) numit şi Gang Rinpoche sau pur şi simplu Kailasa, este un lanţ muntos himalayan culminând cu altitudinea de 6.714 metri. Situat în prefectura Ngari, din Tibet, în apropire de lacurile Manasarovar şi Rakshastal, este sursa a două dintre cele mai mari fluvii al Asiei: Indus şi Sutlej.

Acest munte este centrul universului budist (fiecare budist aspiră să realizeze aici o kora, adică să-i facă turul). De asemenea, este un loc sacru pentru hinduşi, jaini şi bonopi de multe secole. Este un loc sfânt unde oamenii vin şi se roagă. 

Vărful muntelui este considerat lăcaşul lui Shiva şi a lui Shakti Parvati (fata muntelui), ceea ce explică caracterul său sacru pentru hinduşi. Potrivit legendei, în timpul unei altercaţii între un călugăr tibetan bon şi stăpânul Milarepa, pentru a-şi arăta superioritate, s-ar fi transportat pe vârful muntelui pe o rază de soare. 

Forma oarecum neobișnuită a Muntelui Kailash a condus la speculații cum că muntele acesta nici măcar nu ar fi un munte. Cercetătorii ruși au sugerat că vârful muntelui este de fapt o uriașă piramidă construită de oameni cu mult timp în urmă. Acum, dacă acest lucru este adevărat, istoria umană ar trebui să fie rescrisă. Ar însemna că aceasta este cea mai mare piramidă cunoscută în ziua de astăzi. 

Oamenii de știință care au studiat topografia și structura muntelui spun că are formă piramidală și, la fel ca în cazul celorlaltor piramide, aceasta este și ea orientată către punctele cardinale. ”Rezultatele studiilor rusești recente din Tibet și mai ales în zona munților Kailash, dacă ar fi reale, ar putea schimba în mod radical înțelegere noastră legată de dezvoltarea umanității și a civilizațiilor. Una dintre teoriile rusești a enunțat faptul că muntele Kailash ar putea fi o piramidă uriașă, construită de om, practic inima unui întreg complex de alte sute de piramide mai mici. Există și câteva legende antice buddhiste în legătură cu Muntele Kailash ce indică faptul că locul era folosit de zei puternici care aveau tehnologii extraterestre. Potrivit uneia dintre legende, un ”vrăjitor” buddhist pe nume Milarepa l-a chemat la duel pe vrăjitorul religiei Bön, Naro Bön-chung. A fost, potrivit legendei, o luptă supra-umană, însă vrăjitorii s-au dovedt a fi la fel de puternici. Apoi au decis să se întreacă până în vârful Muntelui Kailash.Unul dintre ei a folosit un fel de tobă magică pentru a ajunge în vârf, iar celălalt a câștigat folosind ”raze de soare”.        Interesul pentru Muntele Kailash se pierde în negura timpului. 

Mai mulți mistici au spus că muntele are o intrare secretă, ce conduce spre legendarul Regat al Shambhalei.“În textele tibetane se scrie că Shambhala este o țară spirituală ce este localizată la nord-vest de Kailash. Este greu de discutat despre acest subiect dintr-o perspectivă științifică. Ceea ce pot spune sigur este că întregul complex de la Kailash este direct legat de viața de pe Pământ și atunci când am făcut o hartă schematică a ”Orașului Zeilor”, format din piramide și oglinzi de piatră, am fost extrem de surprinși – schema era similară cu structura spațială a moleculelor de ADN”, declară Profesor Ernst Muldashev. Se spune că atunci când gheața se va topi în final, se va vedea ”OCHIUL”. Profesor Ernst Muldashev, profesor doctor și explorator, după ce a vizitat Tibetul, a declarat: ”Există două țări subterane, Shambhala și Agartha, care sunt parte din sursa de gene a umanității și a civilizației. Informațiile aduse de către Societatea Thule (Eckhart and Haushofer), arată că există o civilizație avansată, venită dinspre deșertul Gobi, către Himalaya, apoi divizată în două ramuri: Shambhala și Agartha, prima dintre ele fiind centrul puterii, protejată de forțe și energie. Se pare nu numai că există acolo în Tibet centre subterane, însă că aceste tuneluri se întind pe întregul glob.

Conform zodiacului tibetan, în anul calului, toți tibetanii trebuie să facă înconjurul acestui munte, pentru purificarea karmei. Cine face înconjurul muntelui de o sută de ori, devine iluminat, conform tradiției tibetane.
În apropierea muntelui se află lacul Manasarovar, considerat un lac sacru. El reprezintă apa primordială a universului. Cine se scaldă în această apă devine sănătos și longeviv. Muntele și lacul reprezintă tatăl și mama Pământului.

Forma muntelui seamănă izbitor de mult cu cea a unei mașini antice de zburat, numită Vimana. Indienii numesc OZN-urile, Vimana. Forma muntelui este asemănătoare unui clopot.

Multe învățături religioase din Est sunt asociate cu Kailash. În majoritatea crezurilor, există imaginea unui munte măreț, care este considerat centrul universului. Râuri sacre care dau naștere vieții la poalele sale. Numeroase ritualuri, legende și povești sunt asociate cu vârful. Astăzi, adepții următoarelor învățături religioase cred în cel mai înalt destin al său:

- budism. Credincioșii cred că Samvara, o încarnare furioasă a lui Buddha, locuiește pe pantă. Potrivit lor, liderul spiritual meditează pentru ca într-o zi să apară lumii. Mii de budiști se adună la pantă în fiecare an pentru a sărbători Saga Dawa, o zi dedicată lui Buddha;
- iudaism. Adepții acestei învățături orientale sunt de părere că Kailash este locuința zeului suprem Shiva. După părerea lor, muntele este centrul cosmopolit al universului și mai departe lac vecin Manasarovar locuiește în Brahma;
- în tradiția tibetană a lui Bon, stânca și lacul situat la panta reprezintă centrul cea mai veche tara Shangshung, care a devenit locul de naștere al unei mișcări religioase. Potrivit credincioșilor, tocmai aici zeul Tongpa Shenrab a pus piciorul pe pământ;
- în jainism, muntele este perceput ca un loc în care primul sfânt a reușit să obțină iluminarea spirituală. Adepții crezului efectuează un kora ritual cu meditație pentru a atinge Nirvana.
Miticul Muntele Meru a fost din ce în ce mai mult asociat cu Muntele Kailash.
Niciunul dintre oameni nu a urcat vreodată muntele rezervat - locuința zeilor. Pelerinii îl ocolesc în cerc. 4 drumuri din diferite părți ale lumii duc la cel mai sacru munte de pe Pământ. Cea mai veche și mai scurtă cale către locuri de o frumusețe uimitoare și o putere spirituală a fost redeschisă pentru pelerini doar cu câțiva ani în urmă.
Kora (accent pe prima silabă) este un cuvânt tibetan pentru a face un pelerinaj, exprimat într-un ocol în sensul acelor de ceasornic în jurul unui loc sfânt, fie că este o mănăstire, o stupă, un templu sau un munte.
Spre deosebire de călătorii occidentali, tibetanii merg de obicei prin kora într-o singură zi. Se spune că, ca urmare a unei cruste în jurul lui Kailash, păcatele acumulate în timpul vieții reale sunt șterse, în timp ce 108 cercuri oferă iluminare deplină.

Cei care doresc să viziteze acest loc ar trebui să-și amintească nu numai despre o bună pregătire fizică, ci și despre necesitatea unui permis - un fel de viză de grup pentru a vizita Tibetul, înregistrarea durează 2-3 săptămâni. Politica urmată de China a condus la faptul că este aproape imposibil să ajungi pe Muntele Kailash pe cont propriu, nu se eliberează vize individuale. Dar există și un plus: cu cât mai mulți oameni din grup, cu atât mai ieftin va fi turul și drumul. 

Kailash ridică multe întrebări în rândul cercetătorilor, dar practic nu le oferă răspunsuri. varf de munte atribuie proprietăți neobișnuite, cred că distorsionează spațiul și timpul, deschide portaluri către alte lumi și controlează energia cosmică. Adepții acestei teorii sunt siguri că obiectul a fost ridicat de o străveche civilizație avansată sau extratereștri.

Cel mai bun sezon pentru a vizita Muntele Kailash este de la mijlocul lunii mai până în iunie și, de asemenea, din septembrie până la mijlocul lunii octombrie. Teoretic, prognozatorii identifică sezonul ploios din această zonă, care cade în iulie și august. Cu toate acestea, acest nume este destul de formal: dușuri tropicale și uragane nu se întâmplă aici, umiditatea ridicată nu va fi o problemă în timpul unei vizite. 

Nu are sens să ne punem întrebarea „cine a cucerit Kailash”, din considerente religioase, indigenii nu au încercat să cucerească vârful, toate expedițiile înregistrate oficial cu această direcție aparțin alpinistilor străini. La fel ca restul munților piramidali acoperiți de gheață, Kailash este dificil de urcat, dar principala problemă este protestul credincioșilor.

Realitatea este că nu s-a găsit încă nicio confirmare pentru niciuna dintre presupuneri. Oamenii de știință sunt de acord că muntele nu poate fi creat de om sau gol în interior, ci este un monument natural obișnuit. Cu toate acestea, căutarea misteriosului Shambhala îi conduce pe mulți chiar în acest loc și cineva susține că doar aici a găsit adevărata armonie cu lumea.

Sursa: https://noulpamant.ro/stiri/misteriosul-munte-kailash/

7 comentarii:

  1. Anonim spunea...:

    Istorica antebelica in monarhia de drept comun constitutional[regalista daca],vesnic[arbore vesnic].

  1. Anonim spunea...:

    Credinta comertul Binlia Capul meu la Cortul lui Moloh si a oamenilor de bine rau fericire justitie marturi vii sange os paine faina apa foc pamant sf Cruce toti de buna credinta vesnic.

  1. Anonim spunea...:

    Biblia mea in Cortul lui Moloh vesnic.

  1. Anonim spunea...:

    De mine giulgiurile Torino computer legionari 73%vinovati toti,ambele genuri vesnic.

  1. Anonim spunea...:

    Sa marturiseasca tot fiumio vesnic 1980-vesnic.

  1. Anonim spunea...:

    Dosarele vandute la Banca si austrieci credem toti in tricolor de 10 corect 1900-vesnic toti pomenitii, vesnic.

  1. Anonim spunea...:

    Sintem comunisti cu mantre toti pomenitii vii si morti vesnic[miros culoare sunet] etern.

Trimiteți un comentariu