Misterul sabiei înfipte în piatră

duminică, 10 iunie 2018
Intr-o capela din Monte Siepi, Italia, exista o sabie antica, infipa in piatra ce ar putea fi cheia descifrarii acestui mister.Legenda spune că atunci când nimeni nu a avut forţa necesară să scoată sabia din piatră, Arthur - personaj caracterizat prin îndeplinirea unor sarcini imposibile, a reuşit să preia conducerea regatului său, doar pentru că a putut să tragă sabia din piatră.
Povestea sabiei porneşte din anul 1148 când San (Sfântul) Galgano Guidotti, un cavaler al Mesei Rotunde, a înfipt sabia în piatră. Galgano Guidotti a fost un cavaler crud şi foarte violent, cauza pentru care a fost îndepărtat din ordinul Cavalerilor. El s-a retras într-o peşteră din Monte Siepi unde având o relevaţie a renunţ la viaţa de până atunci. Arhanghelului Mihail i-a spus că trebuie să rupă sabia şi să înceapă o viaţă nouă pentru a găsi mântuirea. În acest fel, Galgano Guidotti, a izbit sabia de o rocă imensă, iar sabia în loc să se rupă s-a înfipt în piatră. Din acea clipă, cavalerul devenit călugăr între timp, a folosit piatra cu sabia înfiptă în ea drept altar, la care s-a rugat până la ultima sa suflare.
Galgano Guidotti a fost canonizat de Papa Lucius III în 1185 la doar câţiva ani după moartea sa. Călugării au construit o mănăstire în jurul altarului de piatră şi al ideii de sabie. Capela conţine încă sabia în piatră, deşi acum este învelită în plastic, astfel oamenii nu vor mai încerca s-o fure ca să devină regi al Angliei cu ea. Legenda spune că un om a încercat s-o fure pentru a deveni rege, dar nu a reuşit. Dovada acestei poveşti este încă vie în capela, unde se afla o pereche de mâini mumificate. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu