Misterioasele tablete

miercuri, 4 decembrie 2013


In anul 1921, geologul William Niven face săpături în Mexic, la Almizoctla şi scoate de la o adâncime de patru metri prima dintre tabletele devenite faimoase. În decembrie 1923, după explorări sistematice şi înverşunate, dă la iveală 975 dintre aceste tablete misterioase. În anul 1924, Dr. Morlay, de la Institutul Carnegie, mărturiseşte că simbolurile de pe aceste tăbliţe nu se aseamănă cu nimic din ceea ce se cunoştea până atunci în Mexic sau aiurea.
Când William Niven a dorit sa se reintoarca in US dupa ce a excavat în Guerrero și Valea Mexic timp de trei decenii și-a permis să păstreze duplicate de tot ce a găsit, literalmente mii de relicve au fost găsite de către Niven , inclusiv 2600 tabletele care s-au făcut celebru in cartile lui James Churchward " Copiii din Mu ". Niven a donat mii de relicve Muzeului Național, Ramon Mena, șef al diviziei arheologic de la Muzeul Național, a estimat că Niven a excavat 40.000 tone de pământ și a donat mai mult de 10.000 dolari ca material muzeului. În plus față de materialul donat la Muzeul Național mexican, el a contribuit cu materiale pentru Muzeul Peabody. Aceste artefacte sunt cunoscute, însă locul de colecții sale din Mexico City rămâne un mister.

În anul 1868, un savant colonel, James Churchward însuşi, întâlneşte într-un templu din India un preot îndrăgostit de arheologie şi de inscripţii antice. Acest preot îl iniţiază într-o limbă moartă pe care o credea limba de origine a omenirii.
Şi într-o bună zi i-a destăinuit colonelului că în arhivele templului s-ar afla nişte tablete misterioase provenind dintr-un ţinut legendar dispărut. Erau fragmente dintr-o colecţie pierdută, preţuite mult şi păstrate cu grijă în oalele lor. Preotul nu îndrăznea să le scoată şi să i le arate, dar sub presiunea multor rugăminţi a adus două dintre acestea, care, curăţite cu luare aminte spre a nu scrijela lutul, au revelat frânturi de texte de o atât de mare importanţă încât, după mari şi îndelungate implorări, a consimţit să le scoată şi pe celelalte. Ele povesteau, în detaliu, despre creaţia Pământului şi a omului.
James Churchward a căutat şi în alte părţi ale lumii tablete asemănătoare pentru întregirea acestei colecţii, în Tibet, în Caucaz, în Birmania, în Gobi unde a descoperit o statuie a androginului primitiv. A mai făcut cercetări în Siberia, în Urali, în Asia Centrală, în Egipt. A cutreierat insulele Pacificului, făcând cercetări documentate în Noua Zeelandă, în Samoa, Tahiti, Marchize şi Tonga-Tonga.
Cincizeci de ani a studiat textele trecute prin mâna sa, traducând, analizând, comparând. Şi-a consumat existenţa în căutarea de documente, în studierea lor şi în descifrarea inscripţiilor şi a simbolurilor întâlnite.
Ipotezele sale au fost de astă dată întregite şi confirmate de săpăturile lui William Niven, cu care, de altfel a luat contact imediat. În anul 1934, numărul tabletelor ajunsese la 2600.
Examinându-le pe cele din Mexic, el a observat asemănarea perfectă cu acelea pe care le avusese sub ochi în India. Caracterele erau identice.
A descoperit astfel urmele unui continent dispărut: MU. Din ansamblul tabletelor a reconstituit istoria, geografia, religia, filosofia acestui tărâm fabulos.
Descoperirile lui Schliemann, cel care a dezgropat Troia şi a revelat civilizaţia miceniană, i-au confirmat existenţa.
Lucrările lui James Churchward sunt: The Lost Continent of Mu, The Children of Mu, The Sacred Symbols of Mu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu