Gunung Padang din Indonezia contemporan Atlantidei

duminică, 29 noiembrie 2015
Gunung Padang este un complex megalitic situat în provincia indoneziană West Java. Este cel mai mare sit de acest fel din Asia de sud-est şi, potrivit unor cercetări recente, este chiar mai vechi decât piramidele egiptene. Gunung Padang înseamnă în limba localnicilor „Muntele de Lumină” sau „Muntele Iluminării”. Situl arheologic se află la o altitudine de 885 de metri, pe Muntele Padang, lângă satul Karymukti. Complexul magalitic se întinde pe 25 de hectare. Este format dintr-o serie de terase cu pereţi pe piatră, care seamănă cu zidurile de la Machu Pichu, din Peru.
Complexul magalitic se întinde pe 25 de hectare. Este format dintr-o serie de terase cu pereţi pe piatră, care seamănă cu zidurile de la Machu Pichu, din Peru.    Complexul magalitic se întinde pe 25 de hectare. Este format dintr-o serie de terase cu pereţi pe piatră, care seamănă cu zidurile de la Machu Pichu, din Peru.
În vârf se poate ajunge urcând 400 de trepte. Terasele sunt acoperite cu pietre de mari dimensiuni, de origine vulcanică. 
Potrivit arheologilor, acest complex a fost construit pentru ritualuri religioase, fiind asociat şi cu o legendă locală, portrivit căreia regele Siliwangi a vrut să ridice aici un palat, într-o singură noapte.
Complexul a fost descoperit prima dată de un cercetător danez, N.J. Krom, în anul 1914 şi redescoperit ulterior în 1979, de localnici, care l-au considerat un loc sacru.
Iniţial, sătenii au crezut că acesta este un deal natural, dar cercetări recente sugerează că este de fapt o piramidă în trepte, asemănătoare cu cele din America de Sud, care avea în vârf megaliţi dispuşi pe 5 terase.
Analizele efectuate cu georadare au arătat că există construcţii şi sub acest complex, sub Muntele Padang, probabil mai multe încăperi de mari dimensiuni.
Situl arheologic este alcătuit din 4 straturi. Primul datează din jurul anului 600 î.e.n., al doilea din anul 4.900 î.e.n, iar ultimele două sunt mult mai vechi.
Datarea cu carbon, realizată în anul 2012, a arătat că monumentele aflate la 3-4 metri sub pământ au o vechime de 6.500 de ani, iar cele care se află la 8-10 metri sub suprafaţă au o vechime de peste 12.000 de ani. Construcţiile coboară până la 15 metri în subteran.
Situl arheologic este alcătuit din 4 straturi. Primul datează din jurul anului 600 î.e.n., al doilea din anul 4.900 î.e.n, iar ultimele două sunt mult mai vechi.    Situl arheologic este alcătuit din 4 straturi. Primul datează din jurul anului 600 î.e.n., al doilea din anul 4.900 î.e.n, iar ultimele două sunt mult mai vechi.
O altă testare cu carbon, realizată de Beta Analytic din Miami, Florida, la o adâncime de 12 metri, sugerează că structura ar avea o vechime de peste 16.000 de ani. 
Trebuie precizat că în această perioadă (în jurul anului 10.000 î.e.n) Indonezia nu era un arhipelag cum este acum, ci parte a unui mare continent numit de geologi Sundaland, care a fost acoperit de ape la sfârşitul erei glaciare, când a crescut nivelul mărilor. Din Sundaland nu au mai rămas acum decât peninsula Malaysia şi insulele care formează acum arhipelagul Indonezia.

www.descopera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu