Omm Sety preoteasa din Egipt

miercuri, 30 octombrie 2024

DOROTHY EADY- TEMPLUL SETI ABBIDOS primea informatii de la Hor Ra, ca in 1300 i.Hr a fost preoteasa si a avut o trelatie cu Seti 1. Spune ca in Amarna se afla mormantul lui Nefertitii dar e maomantul fara ea. 
Dorothy Louise Eady s-a născut pe 16 ianuarie 1904, în Blackheath, East Greenwich, Londra. Era fiica lui Reuben Ernest Eady și a Carolinei Mary (Frost) Eady. Ea a aparținut unei familii de clasă mijlocie inferioară, deoarece tatăl ei a fost un maestru croitor în epoca eduardiană.
Viața lui Dorothy s-a schimbat dramatic când la vârsta de trei ani a căzut pe o scară și a fost declarată moartă de medicul de familie. O oră mai târziu, când doctorul s-a întors pentru a pregăti cadavrul pentru casa funerară, a găsit-o pe micuța Dorothy așezată în pat, jucându-se. La scurt timp, a început să vorbească cu părinții ei despre un vis recurent de viață într-o imensă clădire cu coloane. În lacrimi, fata a insistat, "Vreau sa merg acasa!"
Toate acestea au rămas nedumeritoare până când a fost dusă la vârsta de patru ani la British Museum. Când ea și părinții ei au intrat în galeriile egiptene, fetița s-a smuls din mâna mamei sale, alergând sălbatic prin holuri, sărutând picioarele statuilor antice. Își găsise „casa” - lumea Egiptului antic.
Deși nu-și poate permite învățământul superior, Dorothy a făcut tot posibilul să descopere cât de mult a putut despre civilizația antică. Vizitând frecvent Muzeul Britanic, a reușit să convingă atât de eminenti egiptologi ca Sir EA Wallis Budge pentru a o învăța în mod informal rudimentele hieroglifelor antice egiptene. Când i-a venit ocazia să lucreze în biroul unei reviste egiptene publicată la Londra, Dorothy a profitat de șansă.
Aici, ea a devenit rapid o campioană a naționalismului egiptean modern, precum și a gloriilor din epoca faraonică. La birou, a întâlnit un egiptean pe nume Imam Abd el-Meguid, iar în 1933 - după ce a visat „să meargă acasă” timp de 25 de ani, Dorothy și Meguid au plecat în Egipt și s-au căsătorit. După ce a ajuns la Cairo, a luat numele Bulbul Abd el-Meguid. Când a născut un fiu, l-a numit Sety în cinstea faraonului de multă vreme.
Omm Sety - Reîncarnarea lui Dorothy Eady:
Cu toate acestea, căsătoria a avut probleme, cel puțin parțial, deoarece Dorothy s-a comportat din ce în ce mai mult ca și cum ar trăi în Egiptul antic la fel de mult, dacă nu chiar mai mult decât țara modernă. Ea i-a spus soțului ei despre „viața dinainte de viață” și despre toți cei cărora le-a păsat să asculte, că în jurul anului 1300 î.Hr. fusese o fată de 14 ani, Bentreshyt, fiica unui vânzător de legume și soldat obișnuit, care fusese aleasă ca ucenic. preoteasă fecioară. Uimitor de frumoasa Bentreshyt a atras atenția faraonului Sety I, tatăl lui Ramses II Cel Mare cu care a rămas însărcinată.
Povestea a avut un sfârșit trist și, mai degrabă decât să implice suveranul în ceea ce ar fi fost considerat un act gresit cu o preoteasă din templu, Bentreshyt s-a sinucis. Faraonul înfrânt Sety, profund mișcat de fapta ei, a jurat să nu o uite niciodată. Dorothy era convinsă că este reîncarnarea tinerei preotese Bentreshyt și a început să se numească „Omm Sety”, care înseamnă literalmente „Mama lui Sety” în arabă. 
Revelațiile remarcabile ale lui Dorothy Eady în istoria egipteană: Înstrăinat prin comportamentul ei, Imam Abd el-Meguid a divorțat de Dorothy Eady în 1936, dar convinsă că locuiește acum în adevărata ei casă, nu s-a mai întors niciodată în Anglia. Pentru a-și susține fiul, Dorothy s-a angajat la Departamentul de Antichități, unde a dezvăluit rapid o cunoaștere remarcabilă a tuturor aspectelor istoriei și culturii antice egiptene.
Deși considerat extrem de excentrică, Eady a fost un profesionist desăvârșit, extrem de eficient în studierea și excavarea artefactelor egiptene antice. A fost capabilă să intuiască nenumărate detalii ale vieții egiptene antice și a oferit o asistență practică extrem de utilă în timpul săpăturilor, nedumerind colegii egiptologi cu ideile ei inexplicabile. La săpături, ar pretinde că își amintește un detaliu din viața ei anterioară, apoi ar da instrucțiuni precum: „Săpați aici, îmi amintesc că grădina antică era aici ...” 
Vor săpa și vor descoperi rămășițele unei grădini dispărute de mult.
În jurnalele sale, păstrate în secret până după moartea sa, Dorothy a scris despre numeroasele vizite în vis ale spiritului vechiului ei iubit, faraonul Sety I. Ea a menționat că la 14 ani a fost răpită de o mumie. Sety - sau cel puțin corpul său astral, akh-ul său - a vizitat-o ​​noaptea cu o frecvență crescândă de-a lungul anilor. Studiile altor relatări de reîncarnare menționează adesea că în aceste afaceri aparent pasionate este adesea implicat un iubit regal. Dorothy scria de obicei despre faraonul ei într-un mod concret, cum ar fi: „Majestatea Sa intră o clipă, dar nu a putut să rămână - găzduia un banchet în Amenti (cer).”
În timp, pretențiile ei de ași aminti o viață trecută și închinarea la zeii antici precum Osiris nu i-au mai deranjat pe colegi. Cunoașterea ei despre civilizația moartă și ruinele care le înconjurau viața de zi cu zi au câștigat respectul colegilor profesioniști care au profitat din plin de nenumăratele cazuri în care „memoria” ei le-a permis să facă descoperiri importante, a căror inspirație nu putea fi explicată rațional.
Pe lângă faptul că a oferit această asistență neprețuită în timpul săpăturilor, Dorothy a organizat în mod sistematic descoperirile arheologice pe care le-au făcut ea și alții. Ea a lucrat cu arheologul egiptean Selim Hassan, asistându-l cu publicațiile sale. În 1951, s-a alăturat personalului Profesorului Ahmed Fakhry la Dahshur.
Asistându-l pe Fakhry în explorarea câmpurilor piramidale ale marii necropole menfite, Dorothy a furnizat cunoștințe și experiență editorială care s-au dovedit neprețuite în pregătirea înregistrărilor de teren și a rapoartelor finale publicate atunci când acestea au apărut în final în tipar. În 1952 și 1954, vizitele lui Dorothy la marele templu de la Abydos au convins-o că ar fi fost preoteasă acolo într-o viață anterioară era absolut adevărată.
Viața pensionară a lui Dorothy Eady:
În 1956, după ce a pledat pentru un transfer la Abydos, Dorothy a reușit să lucreze acolo la o misiune permanentă. „Am avut un singur scop în viață”, a spus ea, „și acela era să merg la Abydos, să locuiesc în Abydos și să fiu îngropată în Abydos”. Deși era programată să se retragă în 1964 la vârsta de 60 de ani, Dorothy a fost reținută în cadrul personalului pentru încă cinci ani.
Când, în sfârșit, s-a retras în 1969, a continuat să locuiască în satul sărăcit Araba el-Madfuna de lângă Abydos, unde fusese de multă vreme o figură familiară atât pentru arheologi, cât și pentru turiști. A trebuit să se întrețină pe o pensie neglijabilă de aproximativ 30 de dolari pe lună, a trăit într-o succesiune de case țărănești din cărămidă împărțită de pisici, măgari și vipere pentru animale de companie.
Ea a trăit cu puțin mai mult decât cu ceai de mentă, apă sfințită, vitamine pentru câini și rugăciune. Veniturile suplimentare au venit din vânzarea către turiști a propriilor broderii cu ace ale zeilor egipteni, scene din templul lui Abydos și cartușe hieroglifice. Eady s-a referit la mica ei casă din cărămidă de noroi drept „Omm Sety Hilton”.
La doar o scurtă plimbare de la templu, ea a petrecut nenumărate ore acolo în anii ei în declin, descriindu-i frumusețea turiștilor și, de asemenea, împărtășind vastul ei fond de cunoștințe cu arheologii în vizită. Unul dintre ei, James P. Allen, de la Centrul American de Cercetare din Cairo, a descris-o drept o sfântă patronă a egiptologiei, observând: „Nu știu vreun arheolog american din Egipt care să nu o respecte”. În fiecare dimineață, Dorothy mergea la templu să se roage. În timpul zilelor de naștere ale lui Isis și Osiris, ea a observat ceremonii alimentare, aducând bere, vin și pâine, așa cum se făcea cu mii de ani în urmă. Cu o ocazie, Dorothy a spus că în viața ei trecută, când era Bentreshyt, Templul lui Seti era înconjurat de copaci și avea o grădină frumoasă. Pe vremea aceea, grădinile nu se vedeau nicăieri. Dar apoi, într-o zi, arheologii au săpat ceva fără precedent, o grădină. Dar aceasta nu era o grădină obișnuită undeva în Abydos. Grădina a fost plasată în aceeași locație, chiar acolo unde Dorothy a spus că va fi grădina. Aceste cunoștințe incredibile și abilitățile ei fascinante sunt o dovadă suficientă pentru mulți oameni că reîncarnarea este reală. Scepticii vor rămâne întotdeauna precauți atunci când vine vorba de astfel de lucruri. Cu toate acestea, mulți oameni din Egipt cred cu fermitate că Omm Sety, Dorothy sau Bentreshyt s-au reîncarnat și au trăit în timpul domniei faraonului Seti I cu mii de ani în urmă. Dorothy a murit pe 21 aprilie 1981. Dar s-a asigurat că înainte de moartea ei, localnicii își vor aminti de ea și au făcut-o, ca o doamnă pasionată, cu o cunoaștere nemaivăzută despre Abydos, Egiptul antic și limba egipteană antică. Dacă scepticii au crezut în ea sau nu, este o altă poveste, localnicii au crezut cu siguranță.
Moartea lui Dorothy Eady - Om Seti:
În ultimii ei ani, sănătatea lui Dorothy a început să se clatine pe măsură ce a supraviețuit unui atac de cord, unui genunchi rupt, flebită, dizenterie și alte câteva afecțiuni. Subțire și fragilă, dar hotărâtă să-și pună capăt călătoriei muritoare la Abydos, și-a privit înapoi viața extrem de neobișnuită, insistând, „A fost mai mult decât am meritat. Nu aș vrea să schimb nimic.”
Când fiul ei Sety, care lucra în acel moment în Kuweit, a invitat-o ​​să locuiască cu el și cei opt copii ai săi, Dorothy i-a refuzat oferta, spunându-i că locuia lângă Abydos de peste două decenii și că era hotărâtă să moară și să fie îngropat acolo. Dorothy Eady a murit pe 21 aprilie 1981, în satul de lângă orașul templu sacru Abydos.
În conformitate cu vechea tradiție egipteană, mormântul ei din partea vestică a grădinii sale avea în cap o figură sculptată a lui Isis cu aripile desfăcute. Eady era sigură că, după moartea ei, spiritul ei va călători prin poarta spre Vest pentru a se reîntâlni cu prietenii pe care îi cunoscuse în viață. Această nouă existență fusese descrisă cu mii de ani mai devreme în Textele piramidei, ca fiind una dintre „Dormind ca să se trezească, murind ca să trăiască”.
În toată viața ei, Dorothy Eady și-a păstrat jurnalele și a scris o serie de cărți axate pe istoria egipteană și viața ei dinainte de reîncarnare. Unele dintre acestea sunt: Abydos: Orașul Sfânt al Egiptului Antic, Abydos al lui Omm Sety și Egiptul viu al lui Omm Sety: supraviețuirea căilor populare din vremurile faraonice.

https://mysteriesrunsolved.com/

https://egyptianstreets.com/2015/08/12/nefertiti-remains-are-hidden-in-tutankhamuns-tomb-new-theory-suggests/

https://mercia-egyptology.weebly.com/brians-blog/day-22-omm-sety

https://www.ancient-origins.net/history-famous-people/omm-sety-british-woman-whose-life-was-lined-reincarnation-and-connected-020877

https://psi-encyclopedia.spr.ac.uk/articles/dorothy-eadyomm-sety-reincarnation-case

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu