A existat un al doilea sfinx in Egipt?

vineri, 30 decembrie 2016
Platoul din Giza ascunde foarte multe “mistere” asa cum ne spune stiinta oficiala. Realitatea este ca aceste asa zise mistere exista pentru ca adevarul este ocultat in ciuda faptului ca descoperirile a  mii de savanti  au adus intotdeauna la lumina o varianta foarte diferita fata de cea oficiala. Vor fi mereu cei care nu vor crede, cei care vor imbratisa teoria oficiala in ciuda probelor si cei care stiu adevarul dar care, ca intotdeauna, sant foarte putini pentru ca adevaratele descoperiri sant stiute doar de un numar mic de oameni pentru a nu se cunoaste realitatea care ar schimba istoria omenirii.
6 piramideAstazi am sa va vorbesc despre cateva lucruri interesante in ceea ce priveste Sfinxul din Egipt. Renumitul platou din Giza, locul cunoscutelor piramide si al marelui Sfinx ascunde pe langa multe “mistere”, asa cum am spus, o alta enigma interesanta care isi asteapta rezolvarea. Este vorba despre probabila existenta a unui al II lea Sfinx. Dar sa vedem despre ce este vorba: platoul Giza nu este un loc pe care s-a construit la intamplare, iar aceasta se vede daca am indrepta un ipotetic ac al unui compas catre piramida lui Chefren si inspre varful Sfinxului si vom observa ca se va obtine un cerc care are in interiorul sau tot acest platou. In interiorul acestui cerc ar trebui sa se gaseasca si al II lea Sfinx, dar  unde? Lateral, fata in fata, opus fata de cel pe care il cunostem? Pentru arheologul egiptean Zahi Hawass care este convins de lipsa absoluta de probe ale existentei celui de-al doilea sfinx, nu mai este nevoie nici de ipoteze, nici de cautari pentru ca mai departe de convingerile sale nu poate exista o alta parere. Faptul ca multi ca el gandesc in acest fel nu ar trebui sa descurajeze cautarile pentru ca aceasta nu inseamna ca ipotetica existenta a celui de al II lea Sfinx ar fi doar o inventie antica. Sa vedem cum s-a ajuns la aceasta indrazneata teorie.
map-necropoli-giza01La baza Sfinxului se gaseste o imensa lespede bazaltica pe care este incrustata o scriere hieroglifica si un desen care a fost numit “Stela din vis”. La inceputul anilor 1800, egiptologul francez Jean- Francois Champollion a descifrat hieroglifele, reusind sa traduca limba antica a egiptenilor. Astfel, stela gasita intre picioarele din fata ale sfinxului a putut fi interpretata.

Din traducerea facuta, aflam ca este vorba de o antica descoperire pe care viitorul faraon Thutmosis IV  o face in Noul Regat, iar modul in care tanarul print face acesta descoperire au dat numele de  “Stela din Vis” acestei lespezi. 
Povestirea scrisa cu caractere hieroglifice i-a facut pe descoperitorii sai sa creada ca motivul principal pentru care s-a facut restaurarea Sfinxului de catre viitorul faraon a fost tocmai un vis pe care acesta l-a avut cand se odihnea la umbra palmierilor exact pe locul unde astazi se gaseste Sfinxul.
le stele della sfingeSfinxul era numit Horemakhet (Horus la orizont), Kheperi-Re-Atum ( soarele zorilor, al rasaritului si al apusului).
le stele tra i piediIn acest vis Sfinxul vorbeste cu printul spunandu-i ca ii cedeaza regatul sau pamantean incoronandu-l faraon al Egiptului  in schimbul ajutorului pe care el i-l va darui. Dorinta pe care o avea Sfinxul era sa fie dezgropat din nisipul desertului ca sa isi regaseasca din nou splendoarea pe care o avea in antichitate. Sfinxul isi mentine promisiunea iar tanarul print a fost incoronat ca faraon al Egiptului cu numele de  Thutmosis IV, din a XVIII dinastie. In schimbul coroanei obtinute el  a dezgropat din nisipul desertului Sfinxul si a restaurat partile sale degradate asa cum se afla scris pe lespedea dintre labele sale. Scrierea hieroglifica din partea de jos a lespezii era erodata inca din timpul lui Caviglia iar din aceasta cauza nu a fost posibila descifrarea completa a povestirii finale. In aliniatul 13 se poate citi prima silaba Khaf de la Khafre o Chefren urmata mai apoi de fraza “statuie facuta pentru Atum-Horemakhet.” Datorita faptului ca silaba neterminata seamana cu numele faraonului Chefren s-a ipotizat ca Sinxul a fost construit de acest  faraon al  Anticului Reagat.
le seconsa sfinge
le stele del sogno 1In afara de acesta marturie in piatra despre modul in care al VI-lea faraon monoteist Thutmosis ajunge la puterea regatului, lespedea de piatra granitica are gravat pe ea un al doilea sfinx identic cu primul care ar fi trebuit sa fie dispus langa el.
i 2 sfingeIn partea estica a Sfinxului se afla doua temple. Unul se gaseste in fata labelor posterioare ale Sfinxului si a fost botezat “Templul Sfinxului”, iar al doilea a fost ridicat langa primul tot pe directia sud si a fost numit  “Templul din vale al lui Chefren”. Amandoua templele au fost construite cu aceeasi roca cu care a fost construit corpul Sfinxului, din acesta cauza sant  puternic  erodate.
Valle di chefren, tempioOamenii de stiinta, cand a fost gasit “Templul di vale al lui Chefren”, au emis ipoteza conform careia Sfinxul ar fi fost realizat dupa constructia piramidelor lui Cheope si Chefren.
sphinx e i suoi tempioTemplul era legat de Piramida lui Chefren de o cale de acces din piatra calcaroasa care avea canale de drenare a apei de ploaie iar pe partea nordica avea o mare fosa taiata in coltul ingradit al Sfinxului blocata cu bucati de granit pentru ca apa sa nu inunde constructia. Datorita faptul ca in partea nordica au fost gasite cateva morminte apartinand epocii faraonilor Cheope si Chefren s-a emis ipoteza ca monumentul a fost facut in perioada domniei lor.   
archeologia_egitto_sfingeAcestea sant ipotezele oficiale ale constructiilor din platoul Giza. As putea sa pun zeci de intrebari care sa zguduie un pic aceste teorii oficiale dar nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Ceea ce doresc sa subliniez ar fi cateva aspecte: 
1) Marea majoritate a constructiilor antice au intrerea strajuita de catre doua animale, care sant lei, berbeci, lupi, delfini. De ce templele din platoul Giza au doar unul singur din moment ce lespedea ne demonstreaza ca sant doi?
2) Asa cum vedeti din plansa de  mai jos, Sfinxul se afla in fata unuia din cele doua temple care se gasesc unul langa altul si care aveau cale de acces aceeasi strada. Pentru care motiv nu ar fi existat un al doilea Sfinx de cealalata parte a strazii in fata celui de al doilea templu?
map-necropoli-giza01
3) Ce motiv ar fi avut anticii desenatori sa graveze doi sfincsi pe lespedea dintre labele Sfinxului daca acolo ar fi existat doar unul?

4) Ce reprezinta straniul buton care se gaseste langa urechea Sfinxului si de care nimeni nu zice nimic desi apare intr-o multitudine de foto, fapt care atesta ca nu este un trucaj facut de cineva?
Ba mai mult decat  atat revista Safir publica o schita cu descoperirile din interiorul Sfinxului, camere si cai de acces catre partea sa de jos, dar care dupa cateva saptamani sant infirmate de catre specialisti desi schita era o copie dupa un original facut de catre savantii care au descoperit intrarile secrete din interiorul sau. (pagina cu foto de jos)
mecanismul sfinxului5) Pe aceasta stela antica sta marturie un lucru care nu stiu din care motiv nu a fost luat in considerare de care cei care studiaza misterele egiptologice: Thutmosis marturiseste ca Sfinxul este cel care ii daruieste regatul sau pamantean… Pai acesta fraza pentru mine naste zeci de intrebari. Iata cateva:
thespheresphinx rivista saphir- Stim ca inaintea faraonilor pamanteni, in Egipt au domnit faraoni nepamanteni, adica zei care au fost primii domnitori, primii regi care aveau supusi oamenii.  De la acesti domnitori extraterestri oamenii au primit sceptrul domniei lor regale.
- Pe stela de piatra din fata Sfinxului, tanarul print a lasat scris ca el a fost primul care a primit incoronarea sa de la zeul Sfinx. In acest caz este posibil ca dinastia monoteista a faraonilor Thutmosis sa fi existat inaintea celei a lui Chefren si Cheope. De ce spun aceasta?
Pentru ca a parte miile de scrieri antice care atesta faptul ca  primii regi si faraoni au fost zeii ( a se citi extraterestrii), acelasi lucru este scris si in piramidele egiptene de pe langa Giza. Acelasi lucru este confirmat inclusiv de biblie, carte pe care eu o consider cea mai autentica istorie a omenirii desi destul de falsificata fata de izvoarele originale de unde a fost copiata. Ce zice biblia in acest sens? Pai zice doua aspecte destul de importante:
Sphinx-Stella disegno
a) Spune ca poporul evreu mergea la inceput doar cu dumnezeu. El era cel care ii hranea, ii calauzea, ii omora, lupta pentru ei si cu ei, le distrugea dusmanii  si le spunea ce trebuie sa faca. Tot biblia spune ca Moise este cel care mijlocea dorintele dintre dumnezeu si oameni si ca el a fost crescut la curtea faraonilor egipteni. Un personaj cu numele Moise nu a existat in istorie dar a existat fara dor si poate dinastia monoteista Thutmosis.

b) Deci daca Thutmosis a fost primul faraon numit de zei la tronul lor pamantean, tot asa Moise a fost primul ales de dumnezeu sa conduca poporul sau.
c) Biblia spune ca primul rege al evreilor a fost ales de dumnezeu pentru ei in persoana lui Saul, predecesorul lui David.
d) Deci, desi din punct de vedere istoric dinastia lui Thutmosis este colocata destul de tarziu in timp, eu cred ca acesta dinastie era mult mai vechie decat s-a stabilit, asa cum si Sfinxul este mult mai vechi decat palatele care se afla inaltate langa el.
Pana la urma adevarul si adevarata istorie vor iesi la suprafata.
https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com

2 comentarii:

  1. Anonim spunea...:

    Buna ziua. NU stiu de ce nu pot sa comentez la abominatia de postare cu "Cheia 3.1.7 din Cheile lui Enoch", dar dezinformati oamenii. Cartea aceasta nu are nicio legatura cu frecventele reconective - decat ca 'expertii' in hotie si manipulare (pardon, marketing) ai lui Pearl au furat povestea si l-au pus pe Pearl in centru. In orice caz, daca tot vreti sa spuneti ceva oamenilor despre 'frecventele reconective', spuneti-le adevarul: sunt niste frecvente de imbarligare a omului cu scopul de a il lega si a il oferi drept hrana abominatiei Solomon, autorul lucrarii care il taraste pe Pearl si intreg grupul lui infractional prin lume. Daca vreti sa spuneti ceva de folos oamenilor, rugati-i sa mearga si sa raporteze infractiunea reconectiva, in ciuda fricii care pare sa ii copleseasca cand doresc sa se desprinda de criminali sau sa spuna adevarul despre ei. Daca tot vreti sa faceti ceva pentru oameni, cautati-va job cinstit si nu mai raspanditi infectii.

  1. Mirela spunea...:

    Aici pe Pământ, noi toți avem liber arbitru, fie care dintre noi alege ce să scrie, ce să citească, etc. Sunt sigură că înțelepciunea ce zace în fiecare dintre noi știe să ne ghideze în orice moment ce alegeri să facem in viață. Vă mulțumesc pentru interes.

Trimiteți un comentariu