-
Inorogul este un animal fantastic, intalnit in aproape toata mitologia. Apar descrieri despre el in multe basme, in cartile de tarot, pana si in istoria artei, ocupand un loc de seama in folclorul tuturor popoarelor. Se intalneste sub urmatoarele denumiri: Ekasringa, Kirtnasari, Cartazon, Kirin, Wahid şi Karn, Abou Quarn, Kartkdann, etc. Se vede faptul ca un mare numar din cuvintele care denumesc inorogul au aceeasi radacina „krn”. Aceasta serie de consoane este expresia cea mai inalta a luminii, fiind legata de numele Kronos – Parintele Timpului si al Epocii de Aur şi Apollon Karneiros - splendida stralucire a soarelui. Kronos ori Saturn corespunde celei mai inalte sfere planetare, celui de-al saptelea cer din traditia indiana.
De-a lungul timpului, insa, aparitia unicornului a reprezentat un fel de avertisment pentru oameni. Un grup de luptatori ai lui Gingis Han au raportat ca au vazut un inorog, ceea ce a insemnat un semnal pentru oprirea razboiului. Dupa aceasta instiintare, Mongolia a incetat planurile de batalie. In mitologia chineza, unicornul era un animal care venea printre oameni numai cu misiuni importante. Vocea sa era deosebit de frumoasa si se asemana cu clinchetul armonios al clopoteilor. Blandetea lui era atat de mare incat isi ridica picioarele foarte sus pentru a evita sa calce pe orice vietuitoare. Unicornul era foarte puternic, un conducator in randul animalelor. Cu toate acestea, el traia singur si se credea ca este imposibil de prins. Aparitia sa era interpretata ca un semn bun, iar faptul ca nu a mai fost vazut de secole inseamna ca traim intr-o epoca necurata. Unicornul va aparea din nou la momentul potrivit, cand bunatatea va domni iarasi. Oamenii cred ca unul dintre primii inorogi a aparut in urma cu 5.000 de ani, iar acesta i-a divulgat imparatului chinez Fu His secretele limbii scrise. Apoi, in anul 2697 inainte de Hristos, un alt unicorn a aparut in gradina primului stramos al poporului chinez, imparatul Galben sau Huang Di. De aceea, acest fapt a fost vazut de imparat ca un semn ca regatul sau va dainui si ca va fi pasnic. Doi unicorni au trait in timpul domniei imparatului Yao, al patrulea din cei cinci imparati care au condus tara in urma cu 4.000 de ani. Istoricii bisericesti au gasit picturi care Il infatiseaza pe Dumnezeu dand nume animalelor, iar in fruntea tuturor perechilor de animale se afla un inorog. In Bibliile ilustrate, acest animal misterios apare intre Adam si Eva, iar cornul sau este indreptat catre arborele Binelui si Raului. Se spune ca inorogul isi datoreaza forta miraculoasa unei calatorii pe care o face o data pe an spre gradina apelor Paradisului, unde consuma plante magice, datatoare de viata. Sfantul Ambrozie spunea ca „originea unui unicorn este un mister asemeni nasterii lui Iisus”. Pe timpul Potopului el a fost cel care a salvat Arca, legand-o si tragand-o cu cornul sau imens, salvand umanitatea, animalele si plantele de la o distrugere totala.
In Asia, el este numit „animalul de zapada” si ia forma unei capre de angora cu un singur corn. Chinezii credeau ca acest animal avea corpul unei caprioare, copitele unui cal si coada unui bou, numindu-l “k’i-lin”. Pentru ei, unicornul reprezenta intelepciunea. Cei care beau din cupele facute din cornul inorogului, nu se vor imbolnavi, se spune, nici de convulsii, nici de boli care sa-i doboare de pe picioare. Acest animal este extrem de iute si de puternic, asa incat nici un animal, nici cal, nici altul, nu il poate ajunge. Exista o singura cale de a il captura, nu prin vanatoare, ci in felul urmator: cand isi conduce manjii la pascut, si este impresurat de calareti, el refuza sa fuga, protejandu-si in acest fel manzul. El se lupta cu varful cornului: loveste, musca si da cu o forta cumplita, atat in cai cat si in oameni: dar cade sub loviturile sagetilor si ale sulitelor, pentru ca nu poate fi capturat viu.” Se spune ca regele Pericle a primit in dar un inorog crescut de un pastor din nordul tarii. Fiind atat de rar in acele tinuturi, animalul a devenit ajutorul cel mai de pret al regelui atunci cand pleca la vanatoare sau la razboaie. In tinuturile asiatice, locuitorii pretindeau ca fapturile cu un singur corn sunt destul de raspandite. Parintele Huc afirma faptul ca inorogul a existat cu adevarat in Tibet. Alte mentiuni despre inorogi apar si in scrierile grecesti sau romane de mai tarziu, in multe din ele acestia fiind confundati cu rinocerii. Apar chiar si in scrierile lui Aristotel care spunea : ”N-am mai vazut niciodata un animal cu o copita asa puternica si doua coarne, si doar cativa au copite solide si un singur corn, cum ar fi magarul indian si Oryx-ul.”
Întrebare: Pentru a ne termina treaba pe Atlantis, mai avem de pus câteva întrebări. Aţi afirmat că înaintea acelor „lucruri” precum centaurii, au existat şi alte creaturi. Au existat şi alte animale precum dragonii, unicornii, şi Pegaşii (cai înaripaţi), sau este doar un mit?
Consiliul: Ei bine, un cal înaripat e prea mult spus, nu credeţi? Evoluţia calului poate fi foarte uşor documentată. Dragonul, bine, dragonul este într-adevăr o denumire familiară care are o înţelegere mai generală.
Unicornii (inorogii) au exista cu adevărat şi omul i-a cunoscut, dar caii înaripaţi au existat doar în imaginaţia oamenilor. Deci caii care să mănânce jar şi să scoată flăcări pe nări, rămân doar în basme. Unele reptile au avut ceea ce se poate numi aripi, dar ele nu serveau zborului.
Aşa dar, din lista prezentată de voi, doar inorogul a fost o realitate.
Întrebare: În ce perioadă au existat pe Pământ inorogi?
Consiliul: Cam cu 17.000 de ani în urmă.
Întrebare: Ei au apărut pe cale naturală, ca rezultat al creaţiei divine, sau au fost rezultatul unor manipulări genetice?
Consiliul: Inorogul a apărut în epocile timpurii ale Lemuriei. El au fost o creaţie a Fiilor Luminii sau Fiii lui Dumnezeu care ascultau şi respectau Legea lui Unu. Era un animal de companie foarte apreciat şi reprezenta, în fapt, forma foarte timpurie a calulului de mai târziu. Ca statură, erau destul de mici, având în jur de 20-24 cm.înălţime. Fiii Legii lui Unu se purtau foarte afectuos cu aceste micuţe animale care erau blânde, iubitoare şi extrem de liniştite.
În acea vreme puterea mentală şi de concentrare a omului era foarte mare ceea ce-i permitea să-şi materialize dorinţele, prin voinţă.
Din dragoste pentru aceste gingaşe şi plăpânde animale, Fiii lui Legii lui UNU au vrut să-l ajute, dotându-l cu un mijloc de aparare împotriva prădătorilor. Aşa că dorinţa acestor iubitori ai unicornilor a fost materializată prin apariţia unei prelungiri cornoase în frunte. Însă aici a fost vorba şi de o modificare genetică în ADN-ul inorogului, conjugată cu puterea de concentrare a voinţei omului.
Exemplarele care s-au născut cu corn, au fost separate de căluţii normali (fără corn) şi, în timp, prin încrucişeri repetate, s-a ajuns la forma finală a animalului cu corn, botezat de voi inorog. Înteresant este că acel corn era nu numai util dar şi foarte frumos, având culoarea şi strălucirea aurului. Însăşi acea strălucire constituia o armă de apărare dat fiind faptul ca lumina reflectată de corn speria animalele de pradă.
Trebuie însă adăugat că nu toţi inorogii se "puteau mândri" cu acea frumoasă armă-podoabă, unii având cornul mai puţin dezvoltat şi mai puţin „finisat”.
Inorogul este un animal fantastic, intalnit in aproape toata mitologia. Apar descrieri despre el in multe basme, in cartile de tarot, pana si in istoria artei, ocupand un loc de seama in folclorul tuturor popoarelor. Se intalneste sub urmatoarele denumiri: Ekasringa, Kirtnasari, Cartazon, Kirin, Wahid şi Karn, Abou Quarn, Kartkdann, etc. Se vede faptul ca un mare numar din cuvintele care denumesc inorogul au aceeasi radacina „krn”. Aceasta serie de consoane este expresia cea mai inalta a luminii, fiind legata de numele Kronos – Parintele Timpului si al Epocii de Aur şi Apollon Karneiros - splendida stralucire a soarelui. Kronos ori Saturn corespunde celei mai inalte sfere planetare, celui de-al saptelea cer din traditia indiana.
De-a lungul timpului, insa, aparitia unicornului a reprezentat un fel de avertisment pentru oameni. Un grup de luptatori ai lui Gingis Han au raportat ca au vazut un inorog, ceea ce a insemnat un semnal pentru oprirea razboiului. Dupa aceasta instiintare, Mongolia a incetat planurile de batalie. In mitologia chineza, unicornul era un animal care venea printre oameni numai cu misiuni importante. Vocea sa era deosebit de frumoasa si se asemana cu clinchetul armonios al clopoteilor. Blandetea lui era atat de mare incat isi ridica picioarele foarte sus pentru a evita sa calce pe orice vietuitoare. Unicornul era foarte puternic, un conducator in randul animalelor. Cu toate acestea, el traia singur si se credea ca este imposibil de prins. Aparitia sa era interpretata ca un semn bun, iar faptul ca nu a mai fost vazut de secole inseamna ca traim intr-o epoca necurata. Unicornul va aparea din nou la momentul potrivit, cand bunatatea va domni iarasi. Oamenii cred ca unul dintre primii inorogi a aparut in urma cu 5.000 de ani, iar acesta i-a divulgat imparatului chinez Fu His secretele limbii scrise. Apoi, in anul 2697 inainte de Hristos, un alt unicorn a aparut in gradina primului stramos al poporului chinez, imparatul Galben sau Huang Di. De aceea, acest fapt a fost vazut de imparat ca un semn ca regatul sau va dainui si ca va fi pasnic. Doi unicorni au trait in timpul domniei imparatului Yao, al patrulea din cei cinci imparati care au condus tara in urma cu 4.000 de ani. Istoricii bisericesti au gasit picturi care Il infatiseaza pe Dumnezeu dand nume animalelor, iar in fruntea tuturor perechilor de animale se afla un inorog. In Bibliile ilustrate, acest animal misterios apare intre Adam si Eva, iar cornul sau este indreptat catre arborele Binelui si Raului. Se spune ca inorogul isi datoreaza forta miraculoasa unei calatorii pe care o face o data pe an spre gradina apelor Paradisului, unde consuma plante magice, datatoare de viata. Sfantul Ambrozie spunea ca „originea unui unicorn este un mister asemeni nasterii lui Iisus”. Pe timpul Potopului el a fost cel care a salvat Arca, legand-o si tragand-o cu cornul sau imens, salvand umanitatea, animalele si plantele de la o distrugere totala.
In Asia, el este numit „animalul de zapada” si ia forma unei capre de angora cu un singur corn. Chinezii credeau ca acest animal avea corpul unei caprioare, copitele unui cal si coada unui bou, numindu-l “k’i-lin”. Pentru ei, unicornul reprezenta intelepciunea. Cei care beau din cupele facute din cornul inorogului, nu se vor imbolnavi, se spune, nici de convulsii, nici de boli care sa-i doboare de pe picioare. Acest animal este extrem de iute si de puternic, asa incat nici un animal, nici cal, nici altul, nu il poate ajunge. Exista o singura cale de a il captura, nu prin vanatoare, ci in felul urmator: cand isi conduce manjii la pascut, si este impresurat de calareti, el refuza sa fuga, protejandu-si in acest fel manzul. El se lupta cu varful cornului: loveste, musca si da cu o forta cumplita, atat in cai cat si in oameni: dar cade sub loviturile sagetilor si ale sulitelor, pentru ca nu poate fi capturat viu.” Se spune ca regele Pericle a primit in dar un inorog crescut de un pastor din nordul tarii. Fiind atat de rar in acele tinuturi, animalul a devenit ajutorul cel mai de pret al regelui atunci cand pleca la vanatoare sau la razboaie. In tinuturile asiatice, locuitorii pretindeau ca fapturile cu un singur corn sunt destul de raspandite. Parintele Huc afirma faptul ca inorogul a existat cu adevarat in Tibet. Alte mentiuni despre inorogi apar si in scrierile grecesti sau romane de mai tarziu, in multe din ele acestia fiind confundati cu rinocerii. Apar chiar si in scrierile lui Aristotel care spunea : ”N-am mai vazut niciodata un animal cu o copita asa puternica si doua coarne, si doar cativa au copite solide si un singur corn, cum ar fi magarul indian si Oryx-ul.”
In Asia, el este numit „animalul de zapada” si ia forma unei capre de angora cu un singur corn. Chinezii credeau ca acest animal avea corpul unei caprioare, copitele unui cal si coada unui bou, numindu-l “k’i-lin”. Pentru ei, unicornul reprezenta intelepciunea. Cei care beau din cupele facute din cornul inorogului, nu se vor imbolnavi, se spune, nici de convulsii, nici de boli care sa-i doboare de pe picioare. Acest animal este extrem de iute si de puternic, asa incat nici un animal, nici cal, nici altul, nu il poate ajunge. Exista o singura cale de a il captura, nu prin vanatoare, ci in felul urmator: cand isi conduce manjii la pascut, si este impresurat de calareti, el refuza sa fuga, protejandu-si in acest fel manzul. El se lupta cu varful cornului: loveste, musca si da cu o forta cumplita, atat in cai cat si in oameni: dar cade sub loviturile sagetilor si ale sulitelor, pentru ca nu poate fi capturat viu.” Se spune ca regele Pericle a primit in dar un inorog crescut de un pastor din nordul tarii. Fiind atat de rar in acele tinuturi, animalul a devenit ajutorul cel mai de pret al regelui atunci cand pleca la vanatoare sau la razboaie. In tinuturile asiatice, locuitorii pretindeau ca fapturile cu un singur corn sunt destul de raspandite. Parintele Huc afirma faptul ca inorogul a existat cu adevarat in Tibet. Alte mentiuni despre inorogi apar si in scrierile grecesti sau romane de mai tarziu, in multe din ele acestia fiind confundati cu rinocerii. Apar chiar si in scrierile lui Aristotel care spunea : ”N-am mai vazut niciodata un animal cu o copita asa puternica si doua coarne, si doar cativa au copite solide si un singur corn, cum ar fi magarul indian si Oryx-ul.”
Întrebare: Pentru a ne termina treaba pe Atlantis, mai avem de pus câteva întrebări. Aţi afirmat că înaintea acelor „lucruri” precum centaurii, au existat şi alte creaturi. Au existat şi alte animale precum dragonii, unicornii, şi Pegaşii (cai înaripaţi), sau este doar un mit?
Consiliul: Ei bine, un cal înaripat e prea mult spus, nu credeţi? Evoluţia calului poate fi foarte uşor documentată. Dragonul, bine, dragonul este într-adevăr o denumire familiară care are o înţelegere mai generală.
Unicornii (inorogii) au exista cu adevărat şi omul i-a cunoscut, dar caii înaripaţi au existat doar în imaginaţia oamenilor. Deci caii care să mănânce jar şi să scoată flăcări pe nări, rămân doar în basme. Unele reptile au avut ceea ce se poate numi aripi, dar ele nu serveau zborului.
Aşa dar, din lista prezentată de voi, doar inorogul a fost o realitate.
Întrebare: În ce perioadă au existat pe Pământ inorogi?
Consiliul: Cam cu 17.000 de ani în urmă.
Întrebare: Ei au apărut pe cale naturală, ca rezultat al creaţiei divine, sau au fost rezultatul unor manipulări genetice?
Consiliul: Inorogul a apărut în epocile timpurii ale Lemuriei. El au fost o creaţie a Fiilor Luminii sau Fiii lui Dumnezeu care ascultau şi respectau Legea lui Unu. Era un animal de companie foarte apreciat şi reprezenta, în fapt, forma foarte timpurie a calulului de mai târziu. Ca statură, erau destul de mici, având în jur de 20-24 cm.înălţime. Fiii Legii lui Unu se purtau foarte afectuos cu aceste micuţe animale care erau blânde, iubitoare şi extrem de liniştite.
În acea vreme puterea mentală şi de concentrare a omului era foarte mare ceea ce-i permitea să-şi materialize dorinţele, prin voinţă.
Din dragoste pentru aceste gingaşe şi plăpânde animale, Fiii lui Legii lui UNU au vrut să-l ajute, dotându-l cu un mijloc de aparare împotriva prădătorilor. Aşa că dorinţa acestor iubitori ai unicornilor a fost materializată prin apariţia unei prelungiri cornoase în frunte. Însă aici a fost vorba şi de o modificare genetică în ADN-ul inorogului, conjugată cu puterea de concentrare a voinţei omului.
Exemplarele care s-au născut cu corn, au fost separate de căluţii normali (fără corn) şi, în timp, prin încrucişeri repetate, s-a ajuns la forma finală a animalului cu corn, botezat de voi inorog. Înteresant este că acel corn era nu numai util dar şi foarte frumos, având culoarea şi strălucirea aurului. Însăşi acea strălucire constituia o armă de apărare dat fiind faptul ca lumina reflectată de corn speria animalele de pradă.
Trebuie însă adăugat că nu toţi inorogii se "puteau mândri" cu acea frumoasă armă-podoabă, unii având cornul mai puţin dezvoltat şi mai puţin „finisat”.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu