Civilizatia pierduta a Amazonului a fost descoperita

duminică, 11 ianuarie 2015
 
Sute de forme geometrice pe suprafata solului, descoperite adanc in inima junglei amazoniene in urma despaduririlor masive, ar putea fi dovada existentei unei societati necunoscute vreodata pana astazi.
Arheologii au identificat in teritoriul amazonian peste 200 de lucrari telurice descriind cercuri si forme rectangulare perfecte, multe dintre ele interconectate de poteci drepte. Acestia au datat unul dintre situri ca existand din 1283 d.Hr., dar alti specialisti sunt de parere ca formele ar fi putut aparea chiar si in 200 d.Hr.
Fundatiile din pamant au fost identificate de-a lungul unei suprafete cu diametrul de aproximativ 240 kilometri, acoperind nordul Boliviei si unitatea federativa a Braziliei, Amazonas.
Primele forme au fost dezgropate in 1999, dupa ce mari suprafete de padure virgina au fost doborate pentru crearea terenurilor de pasunat. Sculptate in bogatele soluri argiloase din Amazonia, santurile sunt late de pana la 10 metri, adanci de 3 metri si se intind de-a lungul unor ziduri inalte de 1 metru. Cele mai mari astfel de formatiuni inelare descoperite pana acum au diametrele de peste 300 metri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu